Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 12. 2008,
14.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 3. 12. 2008, 14.14

8 let

Dejan Zavec: Gremo naprej proti vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenskemu boksarskemu asu Dejanu Zavcu naskok na evropski prestol sicer ni uspel, a upanja ne izgublja. "Če ena lastovka ne prinese pomladi, potem tudi en poraz še ne pomeni konca kariere," pravi.

Kontroverzna sodniška odločitev v prid Poljaku Rafalu Jackiewiczu po sobotnem dvoboju za naslov evropskega prvaka po EBU v veltrski kategoriji še odmeva. Zavec je še vedno in bržkone tudi upravičeno prepričan, da je bil oškodovan, zato je njegova ekipa na Evropsko boksarsko Zvezo (EBU) že naslovila pritožbo, odgovor pa naj bi dobili konec naslednjega tedna. "Točkovno bi zmaga morala biti moja," pravi 32-letni borec, ki je v svojem šestindvajsetem poklicnem dvoboju zabeležil šele prvi poraz, a odločno dodaja: "Treba bo še bolj zagristi in poprijeti za delo, poskrbeti, da do takšnega razpleta ne pride nikoli več."

Več o težkem in izenačenem dvoboju, spornih sodniških odločitvah in nadaljevanju kariere v spodnjem videu.

"Počutim se odlično, ne čutim nobenih bolečin, niti 'muskelfibra' ne, pa tudi psihično nisem več tako potolčen, kot sem bil takoj po dvoboju," še pravi medcelinski prvak po verzijah IBF in WBO ter prvak Evropske Unije, ki niti pomisli ne na predajo in napoveduje: "Gremo naprej proti vrhu."

Pritožbeno razsodišče EBU naj bi svojo odločitev glede ponovitve dvoboja za naslov evropskega prvaka sporočilo v kratke, morda že do konca naslednjega tedna, v primeru, da bo za Zavca pozitivna, pa bi se moral z Rafalom Jackiewiczom še enkrat pomeriti v roku 120 dni od prvega njunega obračuna. V tem času se Poljak, ki si ponovnega srečanja s slovenskim asom nikakor ne želi več – tudi ta podatek je zgovoren -, ne bi smel pomeriti z nikomer drugim kot Zavcom, če pa bi to pravilo prekršil, pa bi izgubil naslov evropskega prvaka.

"Ta komisija se ponavadi ne odloča za spreminjanje izidov," neprijetno situacijo realistično ocenjuje "Mr. Simpatikus", v primeru, da pa do "revanše" le pride pa: "Ni kaj spreminjati. Poljaka smo 'naštudirali' do potankosti, zato taktike ob morebitni ponovitvi ne bi spreminjal."

Ne spreglejte