Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 3. 2024,
9.32

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Liang Jingkun Darko Jorgić Darko Jorgić Namizni tenis

Petek, 29. 3. 2024, 9.32

4 tedne

Turnirja WTT Champions v namiznem tenisu (Incheon)

Darko Jorgić namučil tretjega igralca sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Darko Jorgić | Darko Jorgić je dobil prvi niz proti drugemu nosilcu, nato je sledil preobrat favoriziranega Kitajca. | Foto NTZS

Darko Jorgić je dobil prvi niz proti drugemu nosilcu, nato je sledil preobrat favoriziranega Kitajca.

Foto: NTZS

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je v drugem krogu turnirja WTT Champions v Incheonu v Južni Koreji izgubil z drugim nosilcem, Kitajcem Liangom Jingkunom z 1:3 (7, -10, -7, -7).

Darko Jorgić
Sportal Jorgić zanesljivo v drugi krog turnirja v Incheonu

Petindvajsetletni Hrastničan Darko Jorgić, 15. igralec svetovne lestvice ITTF, ki je v prvem krogu s 3:0 (7, 1, 9) premagal Angleža Liama Pitchforda s 3:0 (7, 1, 9), je odlično začel tudi dvoboj z Liangom Jingkunom. V prvem nizu je s štirimi zaporednimi točkami povedel s 7:3, dve leti starejši Kitajec iz Tangshana se mu je še približal na točko zaostanka (6:7), vendar ni bilo preobrata. Tudi v drugem nizu je bil Jorgić bolj aktiven, v končnici niza je povedel z 10:7, toda od tu dalje je pobudo prevzel Jingkun. Dosegel je pet zaporednih točk za izenačenje v nizih, nato pa v tretjem in četrtem nizu Jorgiću ni več dovolil, da bi se mu približal. V tretjem nizu je bilo zadnje izenačenje pri izidu 6:6, v četrtem pa pri 3:3.

Jorgić: Celoten dvoboj sem odigral solidno

Najboljšega slovenskega igralca namiznega tenisa čaka zaključni turnir lige prvakov. | Foto: Aleš Fevžer/OKS Najboljšega slovenskega igralca namiznega tenisa čaka zaključni turnir lige prvakov. Foto: Aleš Fevžer/OKS "Po vodstvu z 1:0 v nizih in 10:7 v drugem sem še imel možnosti, da ta dvoboj dobim, toda svoje priložnosti nisem izkoristil. Ko je Liang Jingkun ta niz dobil, se je dvignil v svoji igri, jaz pa padel in to se je potem na koncu tudi poznalo. Začel je bolj agresivno igrati na moje servise, njegovo vračanje je bilo veliko boljše kot do takrat, meni pa se je igra ustavila. V vsakem nizu sem imel štiri, pet dobrih žogic, ki bi jih moral bolje izkoristiti, a jih nisem, s tako kakovostnim igralcem pa je to usodno. Celoten dvoboj sem sicer odigral solidno, boril sem se do konca, toda kot rečeno, igrati bi moral z manj napakami, da bi premagal tretjega igralca sveta," je po koncu dvoboja z Liangom Jingkunom dejal Jorgić.

Pred Jorgićem je 31. marca in 1. aprila zaključni turnir lige prvakov, na katerem bo s Saarbrücknom v domači dvorani branil lanskoletno prvo mesto. V polfinalu bo Saarbrücken igral z nemškim Ulmom, za katerega igrajo Nemec Dimitrij Ovčarov, Šved Truls Moregard in Nigerijec Quadri Aruna, v drugem polfinalu pa bo Borussia Düsseldorf igrala z avstrijsko ekipo Solex Consult iz Wiener Neustadta.

Darko Jorgić je lani s Saarbrücknom postal evropski prvak. Bo letos ubranil naslov? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Darko Jorgić je lani s Saarbrücknom postal evropski prvak. Bo letos ubranil naslov? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Že sredi aprila ga čaka turnir na Kitajskem, nato v začetku maja Grand Smash v Savdski Arabiji in potem pred ljubljanskim WTT Contenderjem, ki bo med 11. in 16. junijem, še en turnir na Kitajskem.

Ne spreglejte