Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 6. 2013,
8.52

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mersin Tjaša Vozel

Torek, 25. 6. 2013, 8.52

3 leta, 4 mesece

Dan D, da na loteriji odplava normo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V popoldanskih urah bo na sredozemskih igrah padel zastor nad plavalnim delom tekmovanja. Za številne, tudi za mlado Tjašo Vozel, je danes zadnja priložnost, da odplavajo norme za svetovno prvenstvo.

Barcelona, kjer bo med 19. julijem in 4. avgustom svetovno prvenstvo, je vse bližje, časa za dosego norm pa je vse manj. Tako se bo marsikateri plavalec s štartnih blokov v olimpijski bazen v Mersinu podal v upanju na dosego norme, s katero bi si zagotovil nastop v glavnem mestu Katalonije. Med njimi je tudi 18-letna Tjaša Vozel, ki ji podoben podvig na 100 metrov prsno ni uspel, a ostaja ji še eno orožje, in sicer pol krajša razdalja: ''Sto metrov prsno je bil moj prvi štart na sredozemskih igrah in z rezultatom sem zadovoljna, saj sem plavala dva izmed boljših izidov v letošnji sezoni. Vidi se, da sem hitra, a me na koncu nekoliko pobere. Predvsem zaradi tega, ker letošnje sezone nisem izpeljala tako, kot sem si zamislila. Imela sem nekaj težav s kilogrami, tu so bile še šolske obveznosti, saj sem imela maturo. Bili so vzponi in padci, ki so sestavni del življenja. A ostaja mi še 50 metrov prsno. Bomo videli, kako bo.''

Za normo dve desetinki hitreje

Trboveljčanka, ki je uspešno končala šolanje v Kranju in se počuti kot Kranjčanka, opozarja, da na tako kratki razdalji odločajo malenkosti, ki te lahko zelo hitro oddaljijo od ugodnega rezultata. ''V tem bazenu se odlično počutim, tudi voda je prave temperature. Upam, da bo v torek bazen hiter tudi zame in da se uvrstim v drugi finale, v katerem se bom vsekakor potrudila po najboljših močeh. Je pa tako, da je ta disciplina čista loterija, tako da upam, da bom imela dober dan,'' pred nastopom pravi Vozlova, ki je v letošnji sezoni 50 m prsno najhitreje odplavala z rezultatom 32,54. Če želi videti Barcelono, bo morala biti dobri dve desetinki hitrejša – norma je 32,32. ''Najbolj bom morala paziti na odziv na štartu in prihod v cilj, upam pa tudi, da bodo zavesljaji lepo stekli,'' o segmentih plavanja, ki bodo odločali, razmišlja bodoča študentka psihologije.

Trener Igor Veličkovič, ki je bil z uvrstitvijo svoje varovanke v finale na 100 m prsno zadovoljen, je pred 50-metrsko razdaljo optimist: ''Finale na mediteranskih igrah je vedno uspeh, na 100 m ji je malce zmanjkalo, da bi prišla med prve tri, ampak sem zadovoljen. Norme žal ni izpolnila, bomo pa videli, kako bo na 50 m prsno. Vsekakor je sposobna.''

Ne glede na današnji razplet in na sezono, v kateri se zaradi spleta okoliščin plavanju ni posvečala v popolnosti, je najstničin pogled v prihodnost plavalne kariere pozitiven: ''Za naslednjo sezono sem optimistična, s trenerjem se bova usedla in naredila nove načrte. Dorekla bova, kako in kaj. Vse se mora začeti od začetka, saj popravljati stvari sredi sezone nima smisla, ker ne pomaga prav veliko.'' Popravek najboljšega letošnjega izida na 50 metrov prsno za dobri dve desetinki pa bi Vozlovo vsekakor napolnil z motivacijo, ki ji bo v prihodnosti še kako prav prišla.

Zadnji dan plavalnega tekmovanja se bosta v paradnih disciplinah predstavila Anja Klinar (200 m delfin), ki že ima ves komplet kolajn z letošnjih sredozemskih iger, in Damir Dugonjić (50 m prsno), ki na svojo prvo še čaka.

Ne spreglejte