Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
15. 1. 2013,
20.08

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ACH Volley

Torek, 15. 1. 2013, 20.08

8 let, 1 mesec

Cuneo premočen že v Stožicah

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
ACH Volley je že na prvi tekmi ''play offa'' lige prvakov v domači dvorani Stožice izgubil proti favoriziranemu Cuneu, ki je večino tekme igral brez prvega podajalca Nikole Grbića in Earvina Ngapetha.

Kontroverzni italijanski trener je za presenečenje poskrbel že na samem začetku, ko v prvo postavo ni uvrstil prvega podajalca moštva Nikolo Grbića, niti najboljšega sprejemalca Francoza Earvina Ngapetha. Domači so v uvodu, morda tudi zaradi tega, delovali povsem izgubljeno. Ni šlo tako na sprejemu kot tudi ne v napadu, kjer so se pojavljale neizsiljene napake. Treba je še dodati, da je Luka Slabe po dolgem času na mestu organizatorja igre začel z Brazilcem Carlosom Morenom. Pri slednjemu se je čutilo malce treme, nato pa se je le sprostil. ACH Volley je z spremenjeno postavo gostov držala stik do rezultata 5:5, sledilo pa je obdobje, ko so prednjačili odbojkarji Cunea. Povedli so z 10:6, 12:8, a pri ACH Volleyju so imeli razpoloženega Alena Šketa, ki je domače držal v igro. Ko so ''oranžni'' strnili vrste še v bloku (Petrović, Rašić), so se začeli boljši časi za ACH. Po bloku Rašića Sokolovu je bil izid ponovno izenačen (15:15), sledila je izenačena igra, potem pa so slabem sprejemu libera Daniela Lewisa gostje ponovno povedli za tri (20:17). Videti je bilo, da bodo Italijani gladko dobili niz, potem pa so se gostitelji v znova vrnili. Sledile so tri napake kapetana gostujoče ekipe Wijsmansa in ACH Volley je prvič na tekmi povedel z 21:20. Trenerju Cunea ni preostalo drugega, kot da v igro pošlje Srba Grbića, ki se je na koncu izkazala za dobro potezo. Izid je bil poravnan do 23. točke, nato pa so domači odbojkarji prvi niz Italijanom podarili kar sami. Najprej Petrović preko zadnje črte poslal servis, Rašić pa je v napadu udaril v mrežo.

Ko ne igra Flajs, ne igra niti ACH

Tudi drugega niza nista začela zvezdnika domače ekipe Grbić in Ngapeth. ACH Volley je kljub šoku ob koncu prvega niza dobro začel. Po vodstvu s 7:5, ki ga je z blokom priboril Jablonsky, je sledil mrk domačih. Italijanom je uspela super serija 6:1 in prišli so do treh točk naskoka. Videti je bilo, da ko je treba, Italijani stopijo na plin in postavijo stvari na svoje mesto. V drugem nizu so imeli potek srečanja ves čas pod kontrolo. Rezervni podajalec Abdel-Aziz je izvrstno zaposloval Sokolova in prednost je rasla. Na drugi tehnični odmor je Cuneo odšel s 16:12. Kot smo že pred tekmo dejali, ACH Volley potrebuje razpoloženega kapetana Flajsa, ki mu ni šlo. Na sprejemu še nekako, v napadu pa ni in ni mogel prebiti italijanskega bloka. Igra slovenskih prvakov je bil preveč predvidljiva, ko ni bilo druge rešitve, največkrat pri slabem sprejemu, je Morena iskal Šketa, ki ga je pričakal sestavljen blok. Prednost je rasla, v igro pa je proti koncu niza, bolj kot ne za ogrevanje, prišel tudi Ropret. Drugi niz je visoko s 25:17 dobil Cuneo.

Izjemni Mory premalo za častni niz

Če domači trener Luka Slabe ni hotel, da se tekma konča že po treh nizih, je moral nekaj spremeniti. Menjal je na poziciji podajalca, kamor je prišel Gregor Ropret, na mesto Jablonskyja pa je prišel mladi Jan Klobučar. Ko smo vsi pričakovali boljši odmor s strani domače ekipe, se je tretji niz začel porazno. Višino bloka gostov je hitro občutil Klobučar, Italijani pa so do prvega tehničnega odmora domačim dovolili le točko. Ko smo lahko opazovali le žalostne obraze v dvorani Stožice, se je Slabe končno spomnil na Moryja Sidibeja, ki vstopil namesto Šketa. Igra domačih je bila potem, kot bi obrnil ploščo. Spraševali smo se, ali ni tega asa iz rokava Slabe potegnil prepozno. Temnopolti korektor je bil neustavljiv v napadu in ne boste verjeli, ACH Volley je ujel priključek. ''Oranžni zmaji'' so se najprej približali le na točko 10:11, 11:12, 12:13, nato pa je po točki preko sredine Rašića semafor kazal 13:13. To pa ni bilo vse, po uspešnem bloku so domači celo povedli s 15:14 in zopet je sledila reakcija gostujočega trenerja, Grbić je menjal Aziza. Kljub prisotnosti v igrišču sinonima evropske odbojke so domači odbojkarji prišli na drugi odmor s prednostjo 16:15. V igro gostov je po tem prišel tudi Ngapeth in borba za tretji niz se je povsem razplamtela. Prihod dveh zvezdnikov na igrišče je na začetku naredila več škode kot koristi. Neogreti Ngapeth je šepal na sprejemu, na drugi strani pa je še vedno blestel Sidibe. ACH Volley je povedel z velikih z 21:17, a to ni bilo dovolj. Grbić je kar sam poskrbel najprej za izenačenje, nato pa tudi zmago in hiter konec po treh nizih. Izkušeni Srb je v nekaj potezah dokazal, da je še vedno eden najboljših odbojkarskih dirigentov na svetu.

Ne spreglejte