Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 4. 2008,
19.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 20. 4. 2008, 19.42

8 let

Čopu in Špiku prvenec na domačem jezeru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na Bledu se je pozno popoldan končala tradicionalna 49. prvomajska veslaška regata. Iztok Čop in Luka Špik sta po pričakovanjih potrdila vodilno pozicijo tudi na prvi domači tekmi.

Najboljša slovenska veslača zadnjega desetletja tudi v olimpijski sezoni 2008 ne dopuščata dvoma o tem, da imata visoke ambicije oziroma jasen cilj osvojitve medalje na olimpijskih igrah v Pekingu.

Na blejski regati, ki za najboljše slovenske veslaške posadke velja predvsem kot malce bolj resen trening v sezoni, sta brez težav ugnala Mariborčana Janeza Juršeta in Gašperja Fistravca iz dvojnega četverca. Razlika v cilju je bila pet sekund, a predvsem Luka Špik ni bil zadovoljen z veslanjem: "V Zagrebu pred 14 dnevi nama je šlo boljše. Zmaga sicer ni bila vprašljiva, vendar je bil nastop res slabši. Do svetovnega pokala, ki se začne čez tri tedne, bova morala nekatere malenkosti popraviti, a ni razloga za paniko."

Zanimivi obračuni dvojcev brez krmarja

Zelo zanimiv je bil spet obračun dvojcev brez krmarja, kjer je bil vrstni red na prvih treh mestih obraten kot v soboto, izid pa spet zelo tesen, saj so prve tri posadke tekmo končale v dobri sekundi in pol. Srbska reprezentanta Goran Jagar in Nikola Stojič tokrat zadev nista prepuščala naključju in v finišu imela dovolj moči, da sta odbila napade obeh slovenskih čolnov.

Na drugo mesto sta se uvrstila Boštjan Božič in Matej Rodela iz izolskega Arga, tretja pa sta bila včerajšnja zmagovalca in sicer člana četverca Blejec Tomaž Pirih in Mariborčan Rok Kolander. Nekoliko okrnjeno konkurenco enojcev, brez Čopa in Špika, je dobil Izolčan Andraž Krek pred naslednjim članom četverca Rokom Rozmanom z Bleda, njegova klubska sotekmovalka Hedi Korbar pa je bila najboljša med skifistkami.

Mladi Mariborčani presenetili reprezentante

Selektor Miloš Janša si je pazljivo ogledal predvsem članske posadke, ki bodo nastopile v svetovnem pokalu s poudarkom na posadke, ki letos nameravajo v enojcu, dvojcu brez in dvojnem četvercu še loviti olimpijske norme. Posebna poslastica je bil zato zadnji obračun v enotni kategoriji četvercev in selektor Janša je imel kaj videti.

Mladi mariborski dvojni četverec je v najhitrejši veslaški disciplini sploh zanesljivo premagal slovenski reprezentančni četverec brez krmarja z bratoma Miho in Tomažem Pirihom ter Rokom Rozmanom in Rokom Kolandrom. Janez in Jernej Jurše, Gašper Fistravec in Janez Zupanc so si že do polovice proge nabrali 10 sekund prednost, jo do cilja le še povečali in še enkrat potrdili, da so resni kandidati tudi za Peking.

"Poraz tokrat ni bil nepričakovan. Mariborčani so enostavno morali zmagati, če imajo resne olimpijske ambicije in vsaj na prvem testu so dokazali, da jih imajo res," je pristavil Miha Pirih, eden najizkušenejših v četvercu brez krmarja.

Ne spreglejte