Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
5. 7. 2015,
10.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka na mivki

Nedelja, 5. 7. 2015, 10.51

8 let

Brazilca pokvarila nizozemsko zabavo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Brazilca Alison Cerutti in Bruno Oscar sta nova svetovna prvaka v odbojki na mivki. V napetem finalu sta z 2:1 v nizih premagala Nizozemca Reinderja Nummerdorja in Christiana Varenhorsta.

Za 29-letnega in 203 centimetre visokega orjaka Ceruttija je to že drugi naslov, prvič je na svetovni vrh stopil z Emanuelom Regom leta 2011 v Rimu, čez štiri leta pa ponovil vajo še z Brunom.

"Tako sva vesela, da se tega ne da opisati z besedami. Želim si, da bi lahko vsak igralec doživel to v svojem življenju, saj bi potem dobil dokaz, da se vso trdo delo in odrekanja zares povrnejo," je povedal Bruno, za katerega je to prvi naslov svetovnega prvaka.

"Bila sva pod pritiskom od začetka do konca, zato je ta uspeh še toliko več vreden. V odločilnem tretjem nizu sva že zaostajala, a se po preobratu vrnila in na koncu zmagala," je dodal Brazilec.

Domača aduta Nummerdor in Varenhorst sta bila po izgubljeni biti in finalu seveda razočarana. "Med ekipama ni bilo velikih razlik. Prevladovala sva v prvem nizu, imela tudi priložnost za zmago, a je nisva izkoristila. To je bil eden najtežjih porazov v moji karieri, in čeprav je za nama s Christiaanom izjemen teden, izgubljena bitka zelo boli," je povedal izkušeni 38-letni Nummerdor, evropski prvak iz leta 2008.

Nizozemca sta odločena, da Brazilcema vrneta že čez eno leto, ko bodo olimpijske igre v Riu. "Bolje, da se je to zgodilo zdaj kot pa v Riu," je med vrsticami napovedal maščevanje Verenhorst.

V tekmi za tretje mesto sta Brazilca Evandro Gonclaves in Pedro Solberg z 2:0 (20, 13) premagal Američana Theodora Brunnerja in Nicka Luceno.

V ženski konkurenci Brazilke pobrale vse

V ženski konkurenci sta svetovni prvakinji postali Brazilki Agatha Bednarczuk in Barbara Seixas, ki sta v finalu z 2:0 (18, 20) v nizih premagali rojakinji Taiano Limo in Fernando Alves ter dosegli največji uspeh v karieri. Tudi bronasti medalji sta odšli v Brazilijo s Juliano da Silvo in Mario Antonelli.

Ne spreglejte