Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 11. 2012,
19.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

boks

Sreda, 14. 11. 2012, 19.28

8 let

Boksarji za pokalne naslove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Otočec bo v soboto gostil finale prvega pokalnega prvenstva Slovenije v boksu, na katerem se bodo v enajstih borbah večera predstavili malodane vsi najboljši slovenski amaterski boksarji.

Boksarski spektakel se bo začel ob 20. uri, odprle pa ga bodo ženske, končala pa "supertežkaša" Borut Slapnik in Mario Kujkič. Pri ženskah se bosta do 51 kg pomerili Monika Božičko (Ring, Ptuj) in slovenska najboljša boksarka vseh časov Mateja Rajterič (Combat Academy, Ljubljana). Do 54 kg se bosta spopadli Anja Jabločnik (Ring Ptuj) in Nina Gorišek (Gepard, Ljubljana), ženski del večera pa bosta v kategoriji do 64 kg zaključili Katarina Kosmač (FCL Ljubljana) in Petra Koželj (Gepard).

"Prav vesela sem in komaj čakam tekmovanja. Vidi se, da je v boksarski zvezi zapihal nov in svež veter, ki prinaša veliko novega in kar je najbolj pomembno veliko koristnega za slovenski boks. V takem vzdušju in ob taki organizaciji pa so vsi nastopi lahko samo užitek. Upam, da bodo uživali tudi gledalci na Otočcu," je dejala najboljša boksarska Mateja Rajterič.

V najlažji kategoriji pri moških, do 56 kg, se bosta pomerila Marko Muratovič (Sande Team, Ruše) in Blaž Škrjanc (Ring). Eden od vrhuncev večera bi moral biti dvoboj dveh mladih obetavnih članov do 60 kg, Tadeja Mernika (Slovenska Bistrica) in Gregorja Debeljaka (Ljubljana). Redžo Ljutič (Gepard) in Alen Pauman (Slovenska Bistrica) se bosta pomerila v kategoriji do 64 kg, Jernej Gajšek (Sande Team) in Nejc Nedeljko (Ring) pa do 69 kg.

Do 75 kg se obeta zanimiv dvoboj med še enim obetavnim mladim boksarjem Aljažem Venkom (Slovenska Bistrica) in Domnom Horvatom (FCL Ljubljana). Za naslov pokalnega prvaka do 81 kg se bosta spopadla Denis Lazar (Ring) in Klemen Turkaš (Fužinar, Ravne na Koroškem), do 91 kg pa Almedin Hodžič (Gepard) in Nejc Vodovnik (Ring). Večer se bo končal z obračunom v supertežki kategoriji, na katerem bo po dveh letih odsotnosti v boksarski ring prvič uradno stopil tudi nekdanji udeleženec evropskih in svetovnih prvenstev Borut Slapnik (Combat Academy), ki se bo spopadel z Mariom Kujkičem (Gepard). Po omenjenem tekmovanju sledi še zaključek leta s super pokalom, ki bo 1. decembra v novogoriški Perli.

Ne spreglejte