Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 4. 2013,
9.10

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Calcit Volleyball Nova KBM Branik

Četrtek, 25. 4. 2013, 9.10

8 let, 3 mesece

Bodo Kamničanke izkoristile že prvo zaključno žogo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Le še zmaga loči odbojkarice Calcit Volleyballa od njihovega drugega naslova državnih prvakinj in njihove druge lovorike v tej sezoni.

Na tretji finalni tekmi končnice so varovanke Olega Gorbačova prikazale eno svojih boljših letošnjih iger in niti v enem trenutku Mariborčanke niso bile niti blizu častnemu nizu. Kljub vsemu v kamniškem taboru opozarjajo, da niso tako blizu želenemu naslovu, kot se morda zdi, kajti Nova KBM Branik v svoji dvorani Lukna, v kateri bo danes ob 18.30 na sporedu četrta finalna tekma končnice v 1. DOL za ženske, igra veliko bolje kot v gosteh. Na prvi tekmi srednjeevropske lige so Kamničanke v Lukni sicer že zmagale, potem ko so v nizih izgubljale z 0 : 2, na polfinalni tekmi prej omenjenega tekmovanja pa so bile prepričljivo boljše Mariborčanke, ki so po vodstvu z 2 : 0 v nizih in ubranjeni zaključni žogi nasprotnic slavile tudi na drugi finalni tekmi končnice državnega prvenstva.

Kamničanke v Lukni že do naslova

Kamničanke v zadnjih sezonah na mariborsko dvorano Lukna nimajo najlepših spominov, saj z izjemo zmage na prvi letošnji tekmi v srednjeevropski ligi v njej že dolgo niso slavile. Zato pa imajo na svojo predzadnjo zmago v dvorani Lukna Tea Lenarčič, Tjaša Turnšek, Jelena Strel Kosmač, Urša Podlesnik in Ana Katarina Hribar nadvse lepe spomine, saj so 28. aprila 2010 Kamničanke prvič in do zdaj edinkrat postale slovenske državne prvakinje. V mariborski ekipi sta bili takrat le Marina Kaučič in Mihela Planinšec, za Novo KBM pa je takrat igrala tudi Maja Guštin, ki v letošnji finalni seriji blesti v dresu Calcita.

Lenarčičeva: Ne smemo dovoliti, da se razigrajo

"V svoji dvorani so Mariborčanke veliko bolj samozavestne. Veliko tvegajo na servisu in če jim steče, te skušajo dotolči. To jim je recimo uspelo v polfinalu srednjeevropske lige in v prvih dveh nizih druge finalne tekme. Zato jim nikakor ne smemo dovoliti, da se razigrajo in da jim steče servis, kajti ko dobijo zagon, so nevarne tudi v drugih elementih odbojkarske igre. Dejstvo je, da smo v letošnji sezoni v dvorani Lukna enkrat že zmagale, res pa je tudi, da smo bile enkrat zelo daleč od zmage, enkrat pa smo jo, potem ko smo bile že v izgubljenem položaju, že 'držale', pa spet ostale brez nje. Škoda, kajti če bi na tej tekmi zmagale, bi se morda že v nedeljo v Kamniku veselile naslova državnih prvakinj. A kar je bilo, je bilo, vemo, kaj nas čaka, vemo, kako priti do zmage in naslova državnih prvakinj," v zmago svoje ekipe verjame Tea Lenarčič, organizatorka igre Calcit Volleyballa, ki je ravno danes dopolnila triindvajset let. Zagotovo bo zanjo najlepše darilo, če Kamničanke z zmago še drugič v zgodovini zasedejo slovenski vrh.

Najdičeva: Naredile bomo vse, da jih premagamo

"Na tretji finalni tekmi nam igra nikakor ni stekla. Pred njo smo veliko razmišljale o njej, kot kaže celo preveč, saj smo bile preveč nervozne, naredile smo preveč napak, pa tudi sprejem ni bil najboljši. Vse to bomo morale na današnji tekmi popraviti. Časa za počitek res ni veliko, vendar to velja za obe ekipi in s tem se moramo sprijazniti. Kamničanke so v nedeljo igrale zelo dobro, vendar bomo danes naredile vse, da jih premagamo in še enkrat igramo v Kamniku," se še ne predaja mariborska podajalka Sara Najdič.

Ne spreglejte