Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2013,
11.50

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mersin Teja Belak Saša Golob Alen Dimic Sašo Bertoncelj

Ponedeljek, 24. 6. 2013, 11.50

3 leta, 4 mesece

Bertoncelj pridelal šesto zlato, Dimic jezen na sodnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jutro v Mersinu je prineslo zlato kolajno, za katero je na konju z ročaji poskrbel Sašo Bertoncelj. Nezadovoljen je bil Alen Dimic, ki meni, da so sodniki njegovo vajo na bradlji ocenili nerealno.

Sašo Bertoncelj, ki je pred finalom napovedal naskok na vrh in na svojo prvo sredozemsko kolajno, je napovedi uresničil. Na konju z ročaji je z odlično oceno 15,266 ugnal vso konkurenco. Drugo mesto je pripadlo največjemu Bertoncljevemu tekmecu v Mersinu Robertu Seligmanu iz Hrvaške (15,100), tretje pa Špancu Fabianu Gonzalezu Vidalu (14,833). V boju za najvišja mesta smo imeli tudi Alena Dimica, ki je na omenjenem orodju končal na šestem mestu.

Stisnjena pest že ob doskoku

Bertoncelj je nastopil kot drugi in takoj po seskoku visoko v zrak ponosno dvignil desnico ter nakazal, da se bo potegoval za najvišja mesta: ''Ko sem zaključil vajo, sem vedel, da bo verjetno dovolj za medaljo in da bo končna razvrstitev odvisna od izvedbe vaje Hrvata in Španca,'' je po osvojitvi prve kolajne na sredozemskih igrah dejal Bertoncelj, ki je bil s finalnim nastopom zelo zadovoljen: ''Na konju so res zelo majhne razlike, zelo hitro se ti namreč pripeti napaka, kakšna noga narazen, pa je namesto prvega sedmo mesto. V kvalifikacijah sem opravil zelo slabo vajo, skoraj eno točko slabšo (prejel je oceno 14,433), v finalu pa težjo, ki sem jo še lepše izvedel. Pri nas je razplet odvisen tudi od dnevne forme in meni se je tokrat poklopilo.''

Na XVII. sredozemskih igrah smo že šestič poslušali Zdravljico, prvič je zadonela v čast telovadcem. ''Dobiti medaljo na sredozemskih igrah je lepo, saj jo lahko dobiš le na vsaka štiri leta. V Almeriji mi to ni uspelo, ker sem v ekipo vskočil kot rezerva in še nisem bil pripravljen. Tukaj pa sem vedel, da sem eden izmed glavnih favoritov, kar tudi ni bilo lahko prensti, a mi je na srečo uspelo,'' je pomen osvojene kolajne opisal 28-letnik. Zdaj ga čakata dva tedna rehabilitacije – prioritetno zanj je, da pozdravi kronične poškodbe, – nato pa bo začel s pripravami na novo sezono in svetovno prvenstvo, ki bo konec septembra in v oktobru potekalo v belgijskem Antwerpnu.

Belakovi nastop ni uspel, Dimic razočaran nad sojenjem

Medtem ko sta Bertoncelj in Dimic opravljala svoje delo na konju z ročaji, sta se na drugi strani dvorane Mersin Gymnastic Hall for 1000 na preskoku borili Teja Belak in Tina Ribič. Belakovi, drugi iz kvalifikacij, se nastop ni posrečil (pri prvem doskoku je padla). Ocena 13,283 je zadostovala za šesto mesto, Ribičeva je z oceno 12,699 pristala na osmem, zmaga je odšla v roke Egipčanke Fadwe Mahmoud (14,250). V boj na parterju se je podala Saša Golob, ki je z oceno 12,866 končala tik za stopničkami, z zlato kolajno se je okitila Italijanka Vanessa Ferrari (13,900).

Alen Dimic, ki sta ga po dopoldanskem šestem mestu na konju z ročaji popoldan čakala še dva nastopa – na bradlji je zasedel peto mesto (14,666), na drogu pa osmo (14,033) – je bil po koncu finalnih nastopov razočaran nad sojenjem: ''Ni se izteklo po mojih željah, drugi so imeli nekaj več sreče in sodnikov na svoji strani. Na bradlji sem svoje naredil, a sodniki niso bili realni pri ocenah. Žal se v gimnastiki dogajajo take stvari, da majhne države ne pridemo v poštev. Upam, da bo bolje na naslednjih tekmah in da se take stvari ne bodo več dogajale.''

Telovadci se v domovino vračajo z eno zlato kolajno, Slovenija je zdaj pri 15 osvojenih odličjih.

Ne spreglejte