Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 3. 2015,
14.07

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Teja Belak Saša Golob Andrej Mavrič

Torek, 17. 3. 2015, 14.07

5 let, 5 mesecev

Belakova še okreva po operaciji, Golobova osredotočena na svetovne pokale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor ženske gimnastične reprezentance Andrej Mavrič na tekmah svetovnega pokala največ pričakuje od Saše Golob, glavna adutinja na aprilskem evropskem prvenstvu pa bo Tjaša Kysselef.

"Že več let imamo težave z dopolnjevanjem reprezentance z mlajšimi dekleti. Še vedno je ogrodje sestavljeno iz starejših, ki pa imajo težave s pripravo na mnogoboj, večinoma so specialistke za posamezna orodja. Za vsako tekmo tako posebej določamo merila. Po pripravah v Trstu smo se odločili, da bomo na EP odpeljali dve tekmovalki, Belakovo in Kysselefovo.

Drugače je za svetovno prvenstvo, ki je kvalifikacijska tekma za olimpijske igre. Tja imamo možnost odpeljati tri tekmovalke, to bomo skoraj zagotovo izkoristili. Kakšen bo ključ? Najboljše tri," je razložil Mavrič in dodal: "Največji cilj je, da se z eno tekmovalko uvrstimo na OI."

Kysselefova že dolgo ni tekmovala v svetovnem pokalu

"Že nekaj časa nisem tekmovala na takšni ravni, kot je svetovni pokal. Želim si, da bi na preskoku prikazala dobre skoke in prišla čim višje. Priprave so bile v redu, bolje od pričakovanj. Upam, da bom celotno sezono izpeljala dobro. Pripravljam se na vse tekme, za EP že treniram, vajo že imam sestavljeno. Za SP upam, da kaj dodam," pa pred začetkom sezone meni Kysselefova.

Saša Golob letos samo na parterju

"Priprave na sezono so šle po načrtu. Letos bom tekmovala samo na parterju. Nisem imela večjih težav s poškodbami, gleženj, ki me je skrbel zaradi operacije, je v redu. Zelo dobro sem pripravljena," pa je razkrila Golobova in dodala: "Nastopila bom na treh svetovnih pokalih in na evropskih igrah. Pripravila sem težjo sestavo, izhodiščno oceno sem dvignila za dve desetinki točke. Želim si čim manj drobnih napak. Pričakujem finale na svetovnih pokalih." Golobova na EP ne gre zaradi študijskih obveznosti, z mislimi pa je za zdaj le v prvem delu sezone, o SP namreč še ne razmišlja.

Ne spreglejte