Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 7. 2013,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Martin Bau Peter John Stevens Tjaša Vozel

Nedelja, 28. 7. 2013, 11.42

8 let

Bau, Stevens in Vozlova z normami za decembrski EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kranj je v soboto gostil plavalni troboj Slovenije, Hrvaške in Srbije, ki so ga tesno dobili plavalci iz Hrvaške.

Med Slovenci so izstopali Mariborčan Martin Bau, triglavan Peter John Stevens in Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, ki so potrdili predpisane norme za decembrski EP v Herningu.

Omenjene tri plavalne zveze so se odločile, da ob koncu letne sezone dajo plavalcem priložnost za lovljenje norm za EP v 25-metrskem bazenu, ki bo decembra na Danskem. Med Slovenci je na kranjskem troboju najbolj izstopala Vozlova z dosežkoma 31,70 na 50 in 1:07,95 na 100 prsno.

"Potem ko sem ostala brez nastopa v Barceloni, sem se odločila, da se bom pripravila na ta troboj in skušala doseči vsaj 1,5-odstotno odstopanje od zahtevanih norm, s katerim bi jih potrdila. Zdaj sem presenečena predvsem na 50 in 100 prsno, kjer sem normo potrdila 100-odstotno, in prav mirno se lahko odpravim na dopust," je po kranjski tekmi povedala Vozlova.

V moški konkurenci je Bau s časom 3:48,65 na 400, predvsem pa s 15:10,19 na 1.500 prosto dokazal, da je poleti močno napredoval in lanski osebni rekord popravil za 43 sekund. Stevens je obdržal formo z nedavnega evropskega mladinskega prvenstva v Poznanju in tamkajšnjo medaljo v Kranju nadgradil še z normo za EP na 50 prsno – 27,59.

Nov državni rekord štafete

V ženski konkurenci je izstopal še nov državni rekord na 4 x 50 prosto, ki so ga dosegle Anemari Košak iz celjskega Neptuna, radovljiška mladinka Tjaša Pintar, Velenjčanka Nina Drolc in Katja Hajdinjak iz ljubljanske Olimpije. Najboljša znamka v državi zdaj znaša 1:42,88 sekunde.

Ob omenjenih so Sloveniji zmage priplavali tudi Robi Žbogar, tudi on je potrdil normo za EP, a z dovoljenim odstopanjem, Nejc Jurjevčič, Neža Marčun, Sofija Djelić, Lucija Kous in Špela Bohinc.

Ne spreglejte