Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 4. 2022,
8.36

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Pia Babnik Pia Babnik

Petek, 1. 4. 2022, 8.36

2 leti, 1 mesec

Golf

Babnikova na prvem majorju sezone trenutno 16.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Pia Babnik | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik je dobro začela nastop na prvem majorju sezone v Kaliforniji. Z dvema udarcema pod parom igrišča na Chevron Championshipu v Rancho Mirageu zaseda 16. mesto. Po prvem dnevu sta vodilni domačinka Jennifer Kupcho in Avstralka Minjee Lee s šestimi udarci pod parom.

Prvi od petih majorjev za ženske se je za 18-letno Babnikovo začel zelo uspešno s tremi "birdieji" na prvih štirih luknjah, nato pa je bolj ali manj držala stik s parom igrišča za uvrstitev med najboljšimi. Udarec nad parom je imela na tretji in 15. luknji igrišča v bližini Palm Springsa.

Po prvem dnevu vodita Američanka Kupcho in Avstralka Lee, ki imata udarec naskoka pred lansko zmagovalko takrat še turnirja pod imenom ANA Inspiration, Tajko Paphangkorn "Patty" Tavatanakit. Najboljšim trem sledi skupina šestih golfistk s štirimi udarci pod parom igrišča, ki je pri 72 udarcih.

Za Babnikovo (109. na svetovni lestvici) je to tretji nastop na največjih ženskih turnirjih in prvi na ameriških tleh. Po pisanju Golf zveze Slovenije je 18-letnici ta nastop omogočila odločitev organizatorjev, ki so igranje na zelenicah kluba Mission Hills omogočili po dvema golfistkama iz evropske, japonske in korejske profesionalne serije. Babnikova je bila v evropski lani skupno druga.

Osemnajstletna Ljubljančanka je lani na majorjih debitirala na prvenstvu Evian v Franciji ter nato nastopila še na OP Velike Britanije. Na obeh turnirjih je nastope končala po drugem dnevu, saj se ji ni uspelo uvrstiti v nadaljevanje tekmovanja po drugem dnevu.

Drugi dan turnirja v Kaliforniji se bo začel ob 16.15, edina slovenska predstavnica pa bo na zelenice stopila ob 22.59.

Pia Babnik
Sportal Pia Babnik začela sezono 2022 s 35. mestom v Džedi
Ne spreglejte