Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
29. 10. 2012,
21.51

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ameriški nogomet liga NFL Atlanta Falcons New England Patriots

Ponedeljek, 29. 10. 2012, 21.51

5 let, 2 meseca

Atlanta melje vse pred sabo, Tebow kljub porazom ne igra

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Medtem ko Atlanta Falcons meljejo vse pred sabo, se kriza New York Jets poglablja, a kljub novemu porazu Tim Tebow ne dobiva priložnosti. V Londonu so navdušili New England Patriots.

Po prostem tednu so se Atlanta Falcons vrnili še močnejši. Edina neporažena ekipa sezone lige NFL je sedmo zaporedno zmago dosegla nad Philadelphio Eagles (30:17). Matt Ryan je podal za 262 jardov in tri "touchdowne". Težka tekma je v osmem tednu sezone čakala tudi branilce naslova New York Giants. Divizijskim rivalom Dallas Cowboys so se maščevali za uvodni poraz (29:24). Lawrence Tynes je za šesto zmago zadel pet prostih strelov, obramba Giantsov pa je izsilila kar šest izgubljenih žog igralcev Dallasa. Falcons so z naskokom vodilni v diviziji NFC jug, Giants pa v NFC vzhod.

Za peto zaporedno zmago in skupno že šesto so trdo garali Chicago Bears (23:22). Uspel jim je preobrat, potem ko so Carolina Panthers po tretji četrtini vodili za 12 točk. V vse bolj izenačeni diviziji NFC sever jim s po petimi zmagami sledijo Minnesota Vikings in Green Bay Packers. Vikings so si tokrat privoščili poraz proti povprečnim Tampa Bay Buccaneers, Packers pa so kljub ne najbolj prepričljivi igri lanskega MVP-ja Aarona Rodgersa s 24:15 premagali Jacksonville Jaguars. Po slabem začetku sezone so se prebudili Detroit Lions, zlati njihov podajalec Matt Stafford, ki je dosegel štiri "touchdowne". Tretjo zmago letos so dosegli nad eno boljših obrambnih ekip Seattle Seahawks (28:24). Slednji v diviziji NFC zahod ostajajo za San Francisco 49ers.

Pats in Steelers prihajajo v formo

Najboljšo tekmo sezone so odigrali lanski udeleženci Super Bowla, New England Patriots. "Domačo" tekmo na londonskem Wembleyju proti St. Louis Rams so dobili s 45:7. "Pot do končnice je še dolga. Odigrali smo šele osem tekem. Ne igramo še svojega najboljšega nogometa. Trener nam vedno govori, da se sezona začne šele na zahvalni dan, zdaj pa ni še niti noč čarovnic," je strnil podajalec Patsov Tom Brady. S peto zmago so se utrdili na prvem mestu divizije AFC vzhod. Z zmago manj jim sledijo Miami Dolphins, potem ko so s 30:9 odpravili New York Jets. Podajalec slednjih Mark Sanchez je imel še en slab dan, a trener Rex Ryan še kar verjame vanj in ne da priložnosti ljubljencu občinstva Timu Tebowu.

V pravo formo prihajajo Pittsburgh Steelers. S četrto zmago (27:12 nad Washington Redskins) so se le na zmago zaostanka približali vodilnim v diviziji AFC sever Baltimore Ravensom, ki so imeli prost teden. Počivali so tudi vodilni v diviziji AFC jug Houston Texans. Še divizija AFC zahod. S četrto sezonsko zmago so povedli Denver Broncos. Ob obupni igri podajalca San Diego Chargersov Philipa Riversa se jim za končnico ni bati. Slednji so s 6:7 izgubili proti Cleveland Brownsom. Pri slednjih je novinec Trent Richardson prvič presegel 100 jardov in pritekel edini "touchdown" na tekmi.

Ne spreglejte