Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 3. 2023,
14.33

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

judo Andreja Leški

Sobota, 4. 3. 2023, 14.33

1 leto, 1 mesec

Judo, turnir za VN v Taškentu

Andreja Leški peta v Uzbeksitanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Andreja Leški | Andreja Leški je osvojila peto mesto. | Foto Guliverimage

Andreja Leški je osvojila peto mesto.

Foto: Guliverimage

Slovenska judoistka Andreja Leški je na turnirju za veliko nagrado (grand prix) v Taškentu v kategoriji do 63 kilogramov osvojila peto mesto. Nastopila je tudi Anka Pogačnik v kategoriji do 70 kilogramov in v Uzbekistanu je osvojila sedmo mesto.

Leški je bila v prvem krogu prosta, v drugem krogu pa jo je pričakala Avstrijka Magdalena Krssakova, proti kateri se je dvoboj zavlekel v podaljšek in po dobri minuti dvoboja je slavila Slovenka z wazarijem ter avstrijki vrnila za lanski poraz v Antalyi.

V tretjem krogu ji je stala nasproti Madžarka Brigitta Varga. Koprčanka jo je prepričljivo premagala z ipponom po dobri minuti borbe in se s to zmago uvrstila v četrtfinale.

Proti Francozinji Agathe Devitry je po slabe pol minute slavila z ipponom. Polfinalni dvoboj z Mehičanko Awiti Alcaraz ni šel v prid slovenski borki, saj si je Mehičanka najprej priborila prednost wazarija in nato slavila z ipponom. Tekmovalka Bežigrada se je v boju za bron pomerila z mlado talentirano 20-letno Romunko Florentino Ivanescu, ki pa je bila boljša.

Druga slovenska judoistka, ki je danes stopila na tatamije v Uzbekistanu je bila Anka Pogačnik v kategoriji do 70 kilogramov. V izločilnih dvobojih je v podaljšku z ipponom premagala Turkinjo Fidan Ogel.

V četrtfinalu se je pomerila z Ukrajinko Natalijo Čistjakovo, proti kateri je klonila z ipponom nekaj sekund pred iztekom rednega dela. V repesažu ji je nasproti stala bronasta z OI v Tokiu Nemka Giovanna Scoccimarro, ki si je priborila prednost wazarija in jo uspešno zadržala do izteka dvoboja. Tekmovalka kranjskega Triglava je tako na prizorišču lanskega svetovnega prvenstva v Taškentu osvojila 7. mesto.

Kot zadnja Slovenka bo v nedeljo na tatamijih Metka Lobnik v kategoriji do 78 kilogramov. Že v petek je sedmo mesto osvojila tudi Maruša Štangar v kategoriji do 48 kg.

Preberite še:

Maruša Štangar
Sportal Maruša Štangar v Taškentu do sedmega mesta
Ne spreglejte