Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
26. 5. 2013,
19.49

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andrej Flajs Alen Šket Tine Urnaut Stožice

Nedelja, 26. 5. 2013, 19.49

3 leta, 10 mesecev

Andrej Flajs: Ko se ogrejejo naši "dvometraši" …

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Cilj je izpolnjen, prva akcija je uspešno pod streho, Slovenci so se s prvim mestom neposredno uvrstili v tretji krog kvalifikacij za SP, misli pa so že pri Hrvatih, ki bodo mnogo težja misija.

"Lahko smo zelo zadovoljni s potekom turnirja. V treh tekmah smo oddali le en niz. Vemo, da naša igra še ni na tistem nivoju, kot bi si vsi želeli, a se je videlo iz tekme v tekmo, da smo vsak dan igrali boljše. Tudi odločilno tekmo smo odigrali na dovolj visokem nivoju, da smo znali odreagirati tudi takrat, ko nam je voda že tekla v grlo. To nas pred nadaljevanjem naše akcije navdaja z velikim optimizmom," je bil nasmejan domači kapetan Tine Urnaut, ki se že ozira proti Hrvaški, s katero se bo Slovenija že prihodnji teden v Splitu (2. junij) pomerila na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za EP. "Časa za počitek ne bo ravno veliko, saj imamo že prihodnji teden in še teden kasneje dve pomembni tekmi s Hrvati, s katerimi se bomo udarili za uvrstitev na letošnji EP. Vsi bomo morali še stisniti zobe, da bo izkupiček tak, kot si vsi želimo. Slovenija se mora uvrstiti na evropsko prvenstvo."

Nekaj besed po tekmi je za Sportal spregovoril tudi izkušeni Andrej Flajs, ki je šele na zadnji tekmi turnirja v Stožicah okusil prve minute igre. V drugem nizu je namreč zamenjal Klemna Čebulja. "Presrečen sem, da smo izpolnili zastavljeni cilj in osvojili prvo mesto. Kar se pa tiče moje igre, pa nisem nekaj posebno navdušen, saj sem v igro prišel dokaj neogret in tako sem potreboval, kar nekaj časa, da sem ujel tisti pravi ritem. K sreči je moj vstop pomagal ekipi, da je prišla še do tretje zmage na tem turnirju," so bile prve besede vedno skromnega Flajsa, ki je bil s sedmimi točkami tretji najuspešnejši po točkah pri Sloveniji. "Malce slabše smo odigrali samo uvodno tekmo proti Izraelu, ko smo se zelo mučili, v nadaljevanju pa ste videli; ko se naši "dvometraši" ogrejejo, jih na tem turnirju nihče ni mogel zaustaviti. To so seveda zelo lepi obeti tudi za naprej, Hrvate bomo pričakali v še boljši formi, kot smo zdaj."

Kaj je po uvrstitvi v tretji krog povedal Alen Šket, zagotovo prvi mož Slovenije na tekmi proti Moldaviji. Šket se je ustavil pri 18 točkah. "Cilj je izpolnjen. Iz tekme v tekmo smo kazali boljše predstave, najboljšo smo prikazali ravno danes. Zdi se mi, da je to res ena lepo popotnica pred derbijem s Hrvati," je bil kratek in jedrnat junak tekme, ki je v prvem nizu Moldavcem nasul kar 12 točk, od tega štiri z blokom. Kako je sam videl svoj fenomenalen niz? "Če bi vseh treh nizih dosegel 12 točk bi bil zadovoljen, tako pa ne morem biti. Lahko bi bilo precej bolje, a ne glede na to, treniramo dobro, čaka naš še en teden trdega dela, nato pa upam, da padejo še Hrvati. Zavedamo pa se, da bomo morali pokazati veliko več, kot smo na teh treh tekmah."

Ne spreglejte