Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
28. 5. 2013,
19.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Alen Šket slovenska odbojkarska reprezentanca

Torek, 28. 5. 2013, 19.44

8 let

Alen Šket: Ne glede na šport, proti Hrvatom gre vedno na nož

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Le še pet dni nas loči do prve tekme dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na EP z Hrvaško, ko bodo slovenski odbojkarji gostovali v vroči dvorani v Kaštel Šučurcu. Slovenci na zmago že na gostovanju.

Za slovenskimi odbojkarji je izjemno uspešen turnir svetovnih kvalifikacij za SP, saj so se s prvim mesto uvrstili neposredno v tretji krog. Enako lahko trdimo tudi za nedeljske nasprotnike Slovenije v bližini Splita, saj so Hrvati v skupini z ''svetovnoligaši'' Nizozemci prav tako osvojili prvo mesto. Ta podatek govori, da so Hrvati v izjemno dobri formi in da se bo potrebno za uvrstitev na EP še kako potruditi. ''Ekipa, ki je osvojila turnir v Zagrebu in na kolena spravila Nizozemce, je zelo dobra, a mi imamo veliko posnetkov kako igrajo in vem, da bo naše strokovno vodstvo do potankosti preučilo njihovo igro, nam pa bo tako lažje igrati, Nimamo se česa bati,'' pravi junak zadnje tekme svetovnih kvalifikacij proti Moldaviji Alen Šket, ki še poudarja, da bomo šli že v Kaštel po zmago, saj zanašati se na ''zlati niz'' ni preveč pametno. ''Že v Kaštel gremo po zmago, zavedam se, da bo težko, a vse bo odvisno, kako bomo mi igrali. Če nam uspe zmagati že na Hrvaškem, bo v Stožicah mnogo lažje igrati.''

Hrvati imajo veliko težav s poškodbami, manjkajo: Igor Omrčen, Ivan Mihalj, Šime Vulin, Roko Sikirić in Toni Kovačić. Po besedah hrvaškega selektorja Igorja Šimunčića bi lahko prav si zaigrali v prvi postavi, a kot smo že dejali, Hrvatom se proti favorizirani Nizozemska njihova odsotnost ni prav nič poznala.

V treh dneh kvalifikacij za SP se je v Stožicah v treh dneh zbralo, kar lepo število gledalcev. Največ jih je bilo ravno v nedeljo, ko so bili tudi presenetljivo glasni. Še enkrat večjo množico si Šket želi na povratni tekmi s Hrvati, saj jim bo tako mnogo lažje igrati. ''Že ta konec tedna se je v Stožicah zbralo lepo število gledalcev, a proti Hrvaški se jih želim vsaj še enkrat toliko. Tekma bo odločala ali gremo na evropsko prvenstvo ali ne. Mislim, da je to dovolj veliko vabilo, pa tudi Hrvati so takšen nasprotnik proti katerim gre vedno na nož. Ne glede na šport. Dvoboji med Slovenijo in Hrvaško so vedno zanimivi.''

''Hrvate smo v preteklosti redno premagovali, zato ne vidim razloga, da jih ne bi še zdaj dvakrat,'' še zaključuje slovenski korektor, ki bo klubsko kariero v naslednji sezoni nadaljeval pri italijanski Modeni.

Ne spreglejte