Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 7. 2013,
20.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kajak svetovni pokal kvalifikacije

Petek, 5. 7. 2013, 20.20

8 let

Albreht in druščina uspešni v Seu d'Urgellu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slalomisti na divjih vodah so s kvalifikacijami začeli tretjo tekmo svetovnega pokala, ki jo gosti Seu d'Urgell. Slovenski tekmovalci so bili uspešni in se vsi prebili v polfinale

Najboljši je bil kajakaš Martin Albreht s tretjim dosežkom kvalifikacij. Anže Berčič je bil med kanuisti peti, Luka Božič osmi, Benjamin Savšek pa 12. Na 12. mestu je kvalifikacije končal tudi kajakaš Peter Kauzer, Janoš Peterlin je bil 21., Jure Meglič, ki je zamenjal Simona Brusa (ta je v slabi formi), pa 28. Popoldne so v kvalifikacijah nastopile še kajakašice in dvojci. Luka Božič in Sašo Taljat sta bila 16., Eva Terčelj sedma, Urša Kragelj pa 15.

Na prizorišču olimpijskih iger iz leta 1992 slovenski slalomisti običajno tekmujejo zelo dobro. Peter Kauzer si je na reki Segre priveslal prvi naslov svetovnega prvaka, Božič in Taljat sta bila na istem prvenstvu tretja, pred dvema letoma so bili kajakaši ekipni evropski prvaki, lani je Urša Kragelj tu priveslala do prve slovenske ženske zmage na tekmah svetovnega pokala v zgodovini, ob vsem tem pa so Slovenci tu osvojili še kopico kolajn na tekmah svetovnega pokala.

"Še vedno sem v formi. Prisotne je že nekaj utrujenosti, ampak bom brez težav zdržal še en dan. Druga vožnja je bila brez napak. Po prvi sem si zadal cilj, da odpeljem brez dotikov in s časom pod 93 sekundami, kar mi je tudi uspelo. Ko si v formi, je vse zelo enostavno, zelo pa mi ustreza tudi proga. Tudi kombinacije vrat so mi bile všeč, saj je proga tekoča, da dobiš hitrost, potem pa je treba nekoliko nadzorovati. Cilji ostajajo enaki, potrudil se bom po najboljših močeh, da se uvrstim v finale," je povedal 23-letni Albreht.

V soboto bodo na sporedu polfinali in finali za kanuiste, kanuistke in kajakaše, ki jih popoldne čakajo še ekipne tekme, v nedeljo pa bodo tekmovali še kajakašice in dvojci.

Ne spreglejte