Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 5. 2018,
22.56

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

kajak kanu Tacen

Nedelja, 13. 5. 2018, 22.56

5 let, 11 mesecev

Ajda Novak in Tine Kancler državna prvaka v ekstremnem slalomu na divjih vodah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
DP Tacen ekstremni slalom na divjih vodah | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Po koncu izbirnih tekem za sestavo reprezentance v slalomu na divjih vodah so savske brzice gostile še eno tekmovanje. V Tacnu je namreč potekalo državno prvenstvo v ekstremnem slalomu na divjih vodah, kajakaški različici smučarskega krosa. V ženski konkurenci je naslov državne prvakinje pripadel Ajdi Novak, v moški pa se je naslova veselil Tine Kancler.

Relativno mlada kajakaška disciplina – ekstremni slalom na divjih vodah – je danes na Savi prinesla nova državna prvaka. V ženski konkurenci je bila najboljša Ajda Novak, ki ima izmed slovenskih tekmovalk največ izkušenj v tej disciplini, ne nazadnje je lani nastopila tudi na svetovnem prvenstvu v Pauju, ki je sledilo dan za končanima svetovnima prvenstvoma v slalomu in sprintu na divjih vodah.

"Želela bi si nastopiti tudi na kakšni tekmi svetovnega pokala v ekstremnem slalomu"

"Doma je vedno luštno tekmovati. Bila je lepa tekma, tako da sem uživala. Nikoli ne moreš pričakovati zmage, sem si pa rekla, da moram uživati. Želela bi si nastopiti tudi na kakšni tekmi svetovnega pokala v ekstremnem slalomu, vendar bom morala videti, ali bo to sploh mogoče," je po zmagi povedala Ajda Novak.

Na drugo mesto med kajakašicami je priveslala Eva Terčelj, na tretje pa Lea Novak.

Eva Terčelj, Ajda Novak in Lea Novak so zasedle stopničke v ženski konkurenci. | Foto: Nina Jelenc Eva Terčelj, Ajda Novak in Lea Novak so zasedle stopničke v ženski konkurenci. Foto: Nina Jelenc

V moški konkurenci je zmagal Tine Kancler, srebrno kolajno si je priveslal Vid Oštrbenk, bronasto pa Matej Jereb. Slednji je bil najprej uvrščen na četrto mesto, a je Lenart Zore, ki je v cilj priveslal med najboljšimi tremi, napačno preveslal protitočna vrata, zato je bil diskvalificiran.

"Pozimi sem kar veliko veslal s 'plastiko' v Bovcu"

Tine Kancler sprva sploh ni nameraval nastopiti na pozno popoldanski tekmi, a je po slabšem tekmovalnem dnevu v slalomu na divjih vodah izgubil možnost uvrstitve v reprezentanco, tako da se je tik pred zdajci usedel v polietilenski čoln, s katerimi nastopajo tekmovalci v ekstremnem slalomu. Kancler je po nastopu povedal: "Pozimi sem kar veliko veslal s 'plastiko' v Bovcu. Sprva nisem nameraval nastopiti, ker sem dal poudarek izbirnim tekmam. Na koncu sem jih 'zafrknil', pa sem si rekel, da kar sem izgubil, sem izgubil. Če bo čas, se bom morda kdaj udeležil tudi kakšne mednarodne tekme v ekstremnem slalomu. Zakaj pa ne?"

Nastopili so tudi mladinci, vendar pa ta konkurenca ni štela za naslove državnih prvakov. Med mladinci je bil najboljši Vid Oštrbenk, drugi je bil Madžar Kopanny Racz, tretji pa Marko Petek.

Ne spreglejte