Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
13. 12. 2012,
10.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ACH Volley

Četrtek, 13. 12. 2012, 10.19

8 let

ACH Volley s Cuneom, F4 bo v Novosibirsku

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarji ACH Volleyja bodo v končnici dvanajstih ekip igrali z italijanskim Cuneom. Prva tekma bo v Stožicah, povratna v Cuneu. Zaključni turnir, ki bo 16. in 17. marca, bo organiziral Novosibirsk.

''Cuneo bo po mojem mnenju zelo težko premagljiv. Zdi se mi, da je to eden slabših možnih nasprotnikov, a ne predajajmo se vnaprej. Proti Macerati smo dokazali, da z Italijani znamo igrati, zato nismo brez možnosti. Če nam bodo pustili igrati in če zadržimo zdajšnjo formo do konca januarja, mislim, da bi znalo biti še zanimivo. V tem trenutku je težko povedati kaj več, do prve tekme je vendarle še mesec dni,'' je takoj po objavi parov na strani CEV povedal kapetan ACH Volleyja, Andrej Flajs.

''Oranžni zmaji'', ki so se v svoji peti sezoni, še četrtič uvrstili v izločilne boje, se bodo med sedem najboljših ekip (šest+ Lokomotiva Novosibirsk) v Evropi skušali uvrstiti preko Cunea. V skupini so obstali le v pretekli sezoni, ko so po slabih predstavah zasedli tretje mesto in izpadli v pokal CEV.

Od slovenskih prvakov je bil v izločilnih bojev dvakrat usoden ruski Zenit, s katerim so se v krstni sezoni srečali v osmini finala, in pa leta 2011. Obakrat ruski velikan ni imel večjih težav pri izločitvi ACH Volleyja. Do največjega uspeha so Ljubljančani, no takrat so bili še Blejci, prišli v svoji drugi sezoni lige prvakov, sezoni 2009/10, ko so se uvrstili na zaključni turnir v Lodž, tam pa zasedli za velikani Dinamo Moskvo, Belchatowom in Trentinom, zasedli četrto mesto.

Macerati Alena Pajenka so kroglice namenila poljske prvake Asseco Resovio, branilci naslova iz Zenita pa odhajajo v Berlin. Mesto Omsk, v katerem bo potekal moški zaključni turnir, je kar 2200 km oddaljen od Moskve, zato bo vse udeležence čakala dolga pot. Na zadnje, ko je F4 organiziral ruski klub, to je bilo leta 2007, je do zmage presenetljivo prišel nemški Friedrichshafen.

Ve ženski konkurenci bodo zaključni turnir v Turčiji, organizirala ga bo ekipa Galatasaraya. Slovenska predstavnica Tina Lipicer Samec, ki brani barve Azerrail Bakuja, se bo v TOP 12 meril z mestnimi tekmicami, Lokomotivo.

Ne spreglejte