Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2013,
16.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ACH Volley Jan Pokeršnik Jan Brulec

Ponedeljek, 15. 7. 2013, 16.57

7 let, 12 mesecev

ACH Volley potrdil: ''Poki'' in Brulec postajata oranžna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pričakovano. V sezoni 2013-2014 bosta vrste ACH Volleyja dopolnila Jan Pokeršnik in Jan Brulec, ki sta v lanski sezoni kot posojena igralca igrala za Calcit Volleyball.

Odbojkar Jan Pokeršnik iz Raven na Koroškem je pogodbo z ACH Volleyjem podpisal še kot srednješolec, v prvi ekipi pa prvič nastopil v sezoni 2009/2010, ko je slovenske prvake vodil kanadski strokovnjak Glenn Hoag. Od sezone 2011/2012 se je kalil pri Calcitu, kjer je prvo leto deloval tudi pri zdajšnjem trenerju ACH-ja, Luki Slabetu.

Jan Brulec je večletno pogodbo z ACH Volleyjem podpisal pred dvema letoma, pred sezono 2011/2012, v kateri je še igral za novomeško Krko, v pretekli sezoni pa je tako kot mlajši od bratov Pokeršnik igral za Kamničane. V slovensko člansko reprezentanco so ga vpoklicali letos, svoj premierni nastop pa je doživel v dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo proti Hrvaški.

''S prihodom obeh Janov sem zelo zadovoljen, še posebej, ker gre za mlada, perspektivna odbojkarja, ki bosta v prihodnosti tudi stebra slovenske odbojke. Od obeh pričakujem veliko, saj imata oba ogromno prostora za napredek in dokazovanje. Z obema sem že imel priložnost delati, tako da skrivnosti ni in delo se lahko začne takoj. Obema želim čim uspešnejšo sezono v našem klubu in želim si, da bi s ponosom nosila dres oranžne barve,'' je bil ob podpisu pogodb zadovoljen glavni trener ACH Volleyja Luka Slabe.

Tudi oba igralca že nestrpno čakata na novo sezono. Medtem ko bi Brulec rad čim bolj napredoval in si želi uspešne klubske sezone, pa ''Poki'' pravi: ''Novo sezono v dresu ACH Volleyja že nestrpno pričakujem, ker se bom v tej sezoni končno lahko posvetil samo odbojki. Treniral bom dvakrat na dan, zato bom lahko popravil veliko stvari in tako tudi napredoval. V ekipi so štirje sprejemalci, zato si bo mesto treba zagotoviti s trdim delom.''

Igralci ACH Volleyja se bodo na pripravah za novo sezono zbrali na začetku avgusta.

Ne spreglejte