Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
23. 9. 2008,
18.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 23. 9. 2008, 18.29

8 let

ACH Volley med šest najboljših v ligi prvakov

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši slovenski odbojkarski klub ACH Volley je v torek tudi uradno predstavil ekipo za prihajajočo sezono, v kateri imajo Blejci občutno višje cilje kot v minuli.

Čeprav odbojkarski navdušenci velikokrat za okrepitve štejejo igralce, pa bi lahko rekli, da bo gonilna nit ACH Volleyja v novi sezoni izkušeni kanadski trener Glenn Hoag, ki je v karieri s Paris Volleyjem že osvojil ligo prvakov, visoke ambicije ima pa tudi s slovenskim klubom.

"Ekipa ima velik potencial. Moja naloga je, da ta potencial izkoristim. V moštvu je tudi nekaj izkušenejših igralcev in mislim, da imamo pravo sinergijo z mladimi. Vseh članov še nisem dodobra spoznal, saj smo se z nekaterimi srečali dobesedno na letališču pred odhodom na turnir v Romunijo, kjer sem se prepričal, da je ekipa sposobna seči po vidnejših uvrstitvah. Vsak trener stremi k visokim ciljem in nič drugače ni pri meni. Sanjam, da bi se z ACH Volleyjem uvrstil na zaključni turnir najboljše četverice v elitni ligi prvakov. Menim, da imamo dovolj kakovosten kader, da si lahko privoščimo razmišljati o takšnih uvrstitvah," optimistično pred začetkom sezone zre Kanadčan, katerega žena ima slovenske korenine. Blejci bodo novo sezono začeli že konec tega tedna v srednjeevropski interligi, v kateri so aktualni prvaki. V prvem krogu bodo gostovali v Zagrebu pri tamkajšnji Mladosti, cilj pa jim je, pričakovano, ubranitev naslova kot tudi v obeh slovenskih tekmovanjih.

Skok med najboljše

Osrednja tema uradne predstavitve moštva pa je bila kajpak elitna liga prvakov, v kateri so Gorenjci debitirali v preteklem tekmovalnem obdobju. Tako kot trener tudi predsednik kluba Rasto Oderlap vidi svetlo prihodnost za blejski klub: "Lani smo bili novinci v ligi prvakov in se nekaj naučili. Letos smo zato sestavili boljšo ekipo, saj želimo pustiti vidnejši pečat v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Ekipo smo začeli sestavljati že januarja. Naš cilj ni uvrstitev med dvanajst, temveč želimo postati ena izmed najboljših šestih ekip na Stari celini. Ker smo se okrepili s priznanimi imeni svetovne odbojke, je bilo potrebno tudi povečati proračun kluba, ki sedaj znaša dva milijona evrov, kar pa je še vedno občutno manj v primerjavi s tujimi klubu."

Dobrodošle okrepitve iz tujine

Če pokukamo nekoliko v igralski kader, je od slovenskih povratnikov potrebno omeniti korektorja Saša Gadnika, ki je zaključil z rusko avanturo. Iz Francije se je v ekipo, za katero je igral že vrsto let, vrnil sprejemalec Andrej Flajs, prišla pa sta še mlada odbojkarja Alen Šket (sprejemalec) in Aleš Fabijan (libero) – bil je posojen minulo sezono.

Slovenski prvaki pa so močnejši tudi za dva tujca - Kanadčana Nicholasa Cundyja (njegov nadimek je candyman – ali po naše bonbonček, op.p.) in Portoričana Angela Pereza. Slednji že ima izkušnje iz lige prvakov, največji uspeh pa je bila uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice.

Vse te okrepitve skupaj z igralci, ki so se potili v dresu ACH Volleyja že v minuli sezoni, tvorijo strahospoštovanja vredno ekipo. Lahko rečemo, da v Sloveniji še ni bilo tako močnega odbojkarskega kolektiva, kar priznava tudi častni predsednik kluba mag. Herman Rigelnik: "Sedanja generacija ima izjemno priložnost ter obenem znanje, da postavi nov mejnik v slovenski odbojki. Povsem normalno je, da si vsak želi zmagovati, naša želja pa je, da obenem zadovoljimo tudi tiste ljudi, ki na nekoliko drugačen način pomagajo klubu ali vlagajo vanj."

Medtem ko se bo tekmovalna sezona za Blejce pričela že 27. septembra s tekmo v interligi, bo potrebno na dvoboje v ligi prvakov, ACH Volley bo domače tekme ponovno gostil v ljubljanski Hali Tivoli, počakati do začetka novembra. Gorenjski klub bo igral v skupini D skupaj z italijanskim Trentinom, avstrijskim Dunajom in francoskim Beauvais Oisejem.

Ne spreglejte