Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 4. 2008,
19.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 13. 4. 2008, 19.25

8 let

Žagar znova poražen, a s skupnim vodstvom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hrvaški speedwayist Jurica Pavlic je zmagovalec tretje dirke skupnega prvenstva posameznikov Slovenije, Hrvaške in Avstrije.

Na preizkušnji v hrvaškem Prelogu je bil drugi Matej Žagar (AMTK Ljubljana), tretji pa Aleksander Čonda (AMD Krško).

Medžimurski Prelog je gostil tretjo in hkrati že predzadnjo dirko letošnjega skupnega državnega prvenstva posameznikov Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Po uvodnih dveh dirkah se je obetal nov spektakel, saj se je po lanski sezoni vrh precej razširil, lovcev za Matejem Žagarjem pa je tudi vedno več. Po zadnji zmagi je vodstvo v državnem prvenstvu držal Jernej Kolenko, ki se je z Žagarjem spopadel v osmi vožnji. Po dobrem startu je vodstvo prevzel Žagar, a ga je Kolenko v drugem krogu prehitel in vse je kazalo na novo presenečenje, a je Kolenko zdržal le do naslednjega kroga, ko je na vstopu v zavoj naredil napako, izgubil hitrost in ta dan izjemno hiter Žagar ga je rutinirano prehitel ter prepričljivo zmagal.

A Žagar je naletel na mino v svojem naslednjem nastopu, ko ga je dokaj zanesljivo premagal hrvaški čudežni otrok speedwaya, 19-letni Jurica Pavlic. Že naslednja, 11. vožnja pa je pokvarila razpoloženje na stadionu Mladost.

V obračunu Kolenka in Krčana Izaka Šanteja je obema račune prekrižal mladi Krčan Aleksander Čonda, ki je z odličnim startom povedel v prvi zavoj. Za njim sta se pognala Šantej in Kolenko, ki pa nista zvozila vhoda v drugi zavoj. Po trku sta oba končala v trdi leseni ogradi. Kolenka so nezavestnega odpeljali v zagrebško bolnišnico, Šantej pa se je k sreči nepoškodovan, po ne preveč prepričljivi sodniški odločitvi diskvalificiran peš vrnil v bokse. V nadaljevanju Pavlica ni premagal niti Šantej in tako je sin nekdanjega jugoslovanskega prvaka Zvonka Pavlica lahko vknjižil brezmadežno zmago brez izgubljene točke. Za njim je z vsega točko zaostanka pristal Žagar, tretje mesto pa je kot največje presenečenje ob spletu že opisanih okoliščin osvojil mladi Čonda, ki je sicer dobro vozil, a tudi dodobra izkoristil padce in okvare motorjev ostalih voznikov.

Pred zadnjo, četrto dirko skupnega prvenstva, ki bo šele 21. septembra v Ljubljani, pa je vodstvo v skupnem seštevku znova prevzel Matej Žagar, ki je tokrat prvič vozil državno prvenstvo na motorju italijanske znamke GM. Pred prvim zasledovalcem Kolenkom ima že kar 12 točk prednosti, kar pomeni, da Žagarju za nov rekordni sedmi zaporedni naslov državnega prvaka na zadnji dirki zadostuje že šesto mesto.

Ne spreglejte