Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 7. 2013,
19.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Romain Grosjean

Nedelja, 7. 7. 2013, 19.07

8 let

Vettel ganjen, Räikkönen in Grosjean precej brezbrižna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sebastian Vettel je po tridesetih zmagah in treh naslovih svetovnega prvaka končno vknjižil tudi domačo zmago. Na slovitem Nürburgringu sta se mu najbolj približala Lotusa.

"Bila je težka dirka, ena najtežjih po zelo dolgem času. Lahko sem vesel, da ni bila dva ali tri kroge daljša, saj je bil Kimi proti koncu nekoliko hitrejši od mene," je po svoji četrti zmagi v sezoni, trideseti v karieri priznal Sebastian Vettel , ki je na najvišji stopnički prvič stal na domači dirki: "Zavedati se moramo, da je velik privilegij dirkati v domovini. V koledarju je 20 dirk, držav pa je seveda mnogo več. Zato je prav poseben občutek dirkati doma, pred tako množično podporo navijačev. Imel sem dober štart, nato pa sem se posvečal vsakemu krogu posebej, med dirko niti nimaš časa razmišljati o tem, kje si, a ko sem prevozil ciljno črto sem si resnično dal duška. Na tribunah sem videl ljudi, ki so navijali in mahali z zastavami, ti vtisi mi bodo v spominu ostali še zelo, zelo dolgo."

"Moja radijska zveza je delovala samo na enem delu steze in prav danes je bilo žal veliko za povedati. To ni bilo ravno idealno," pa je bil po dirki, na kateri se je po Kitajski, Bahrajnu in Španiji, v tej sezoni še četrtič povzpel na drugo stopničko odra za zmagovalce, nejevoljen Kimi Räikkönen, ki sicer ne slovi po zgovornosti. "Delo smo opravili dobro, a nismo imeli prave hitrosti. Mogoče, če bi bila dirka nekoliko daljša … Vseeno, rezultat za nas sicer ni idealen, a smo se vrnili tja, kamor sodimo," je še pripomnil Finec, zdaj s 116 točkami na računu, tretji dirkač prvenstva. Malo več veselja pa je po svojih drugih stopničkah v sezoni – tretji je bil tudi v Bahrajnu – pokazal Räikkönenov moštveni kolega Romain Grosjean: "Dobro je. To je dober rezultat za našo ekipo. Mislil sem, da imam možnosti za kaj več, a je Sebastian vozil zelo dobro. Nato so se v moštvu odločili, da nas dajo na drugačne gume in taktika sem nam je na koncu obrestovala. lepo je biti spet na stopničkah."

Naslednja dirka letošnjega svetovnega prvenstva bo konec meseca na Hungaroringu na Madžarskem, še prej pa moštva f1 čakajo testiranja v Silverstonu.

Ne spreglejte