Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
4. 9. 2012,
19.20

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ferrari McLaren Red Bull Lotus

Torek, 4. 9. 2012, 19.20

4 leta, 10 mesecev

"Veliko dela, da pridemo na McLarnovo raven"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kaj so šefi vodilnih moštev povedali po minuli VN Belgije? V Ferrariju se denimo najbolj bojijo McLarna, v Lotusu pa še verjamejo v naslov prvaka s Kimijem Räikkönenom.

Kljub odstopu na VN Belgije Fernando Alonso (Ferrari) ni izgubil vodstva, so mu pa tekmeci bližje. Sebastian Vettel (Red Bull) zaostaja 24 točk, a v Maranellu se bolj bojijo McLarna. Lewis Hamilton in Jenson Button sicer na petem in šestem mestu zaostajata več kot 40 točk. "Iz tehničnega vidika razplet zadnjih dveh dirk kaže, da je McLaren zelo močan na zelo različnih prograh, kot sta bili Budimpešta in Spa. Torej nas čaka še veliko dela, da bi prišli na njihoven raven. Tudi Red Bull je konkurenčen, s mislim, da bi ju Fernando v Spaju lahko premagal," razlaga tehnični direktor Ferrarija, Pat Fry.

McLaren želi formo prenesti na naslednje dirke

V McLarnu upajo oziroma verjamejo, da se bo forma z zadnjih dveh dirk nadaljevala, da jo v kraljevem parku morda unovčijo celo za dvojno zmago. "Jensonove nastavitve iz Spaja niso veliko drugačne od tistih za Monzo, zato nas hrabri, da imamo dober paket. Hitri smo bili tudi na Madžarskem, kjer je steza povsem drugačna. Zato menimo, da imamo ritem, ki ga lahko prenesemo tudi na preostalih osem dirk," poudarja prvi mož McLarnove ekipe formule 1 Martin Whitmarsh, ki pričakuje, da bo po slabših kvalifikacijah in nesrečni dirki iz Spaja v Monzi Hamilton odgovoril z vrhunskim rezultatom.

V Lotusu verjamejo v Kimijeve možnosti

Čeprav Kimi Räikkönen (Lotus) tudi v Spaju (na stezi, ki mu najbolj ustreza) ni bil konkurenčen za zmago, pa je njegov šef Eric Boullier prepričan, da s tretjim mestom ostaja v borbi za naslov prvaka. "Verjamem, da se še vedno lahko bori za naslov prvaka. Vse pa je odvisno od nas, če mu lahko damo dober dirkalnik. Obenem ne sme zapraviti priložnosti, no saj Kimi jih zelo redko. Če bo vsak vikend končeval na stopničkah, se bo vse do konca boril za prvaka." Trikrat na zadnjih štirih velikih nagradah je bil Finec res ne zmagovalnem balkonu.

Karavana formule 1 se zdaj seli v Monzo, kjer bo od petka do nedelje VN Italije.

Ne spreglejte