Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
21. 11. 2011,
14.24

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 11. 2011, 14.24

8 let, 5 mesecev

V nascarju prvaka odločilo število zmag

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Tony Stewart je osvojil svoj tretji naslov prvaka sprint cupa serije nascar. Po 36 dirkah je imel enako število točk kot njegov prvi zasledovalec, a več zmag v končnici.

Tony Stewart in Carl Edwards sta sezono v nascarjevem najtrofejnejšem tekmovanju sprint cup končala z enakim številom točk (2403), a je naslov prvaka pripadel Stewartu, ki je v končnici sezone (zadnjih 10 dirk) zmagal na rekordnih petih dirkah, Edwards pa le na eni. Gre za najtesnejši razplet v zgodovini nascarja. Prvak je bil odločen v zadnjem krogu zadnje dirke, ko je Stewart v Homesteadu odbil napad Edwardsa in z zmago nadoknadil tri točke zaostanke, ki jih je imel pred 36. dirko v sezoni.

Tako je po sezonah 2002 in 2005 Stewart osvojil svojo tretjo lovoriko in to na veličasten način. Ne le, da se je v končnico komajda prebil in nato v njej zmagal petkrat, do te zadnje zmage je prišel s kar 118 prehitevanji. "Občutek sem imel, da sem prehitel polovico Floride. 118 prehitevanj je ogromno. A ko si pod pritiskom, v takšnih okoliščinah, pač moraš odpeljati svojo najboljšo dirko," je razlagal presrečni Tony Stewart, ki je končal petletno vladavino Jimmieja Johnsona.

Ne spreglejte