Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 6. 2008,
19.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 6. 2008, 19.01

8 let

Tomaž Kaučič osvojil tudi Velenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tretji reli državnega prvenstva so danes v sprinterskem formatu le osmih hitrostnih preizkušenj izpeljali v Velenju in okolici. Razplet je bil sila podoben vsem zadnjim dirkam državnega prvenstva.

Državni prvak, Mariborčan Tomaž Kaučič s sovoznikom Petrom Zorenčem, je bil v mitsubishiju lancerju tudi tokrat nezaustavljiv v svoji zmagovalni seriji, v pohodu do zmage pa je moral spet nadzorovati predvsem veterana Darka Peljhana.

Kaučič si je na velenjskem reliju, ki se je po nekaj letih vrnil v koledar državnega prvenstva, privozil svojo 12. zmago v slovenski konkurenci in je na polovici sezone pred naslednjim relijem na domačem terenu v Mariboru že v varni razdalji pred svojimi zasledovalci.

"Zadovoljen sem s svojimi vožnjami. Hitrostne preizkušnje so bile hitre in polne pasti, saj je bilo na cestah veliko peska, a me to ni oviralo," pravi Mariborčan, ki je letos že preživel operacijo slepiča, praznoval 30 let in trikrat zmagal v slovenskem prvenstvu.

Zanesljivi Idrijčan Darko Peljhan s sovoznikom Igorjem Kacinom (mitsubishi lancer) je bil znova drugi in tako še naprej predstavlja največjo grožnjo Kaučiču, sistem točkovanja pa dirkačem predvsem ne priporoča kakšnega odstopa, zato Peljhanu kljub temu, da je tudi tretjič letos zaostal za Kaučičem, naslov še ostaja v dosegu rok.

V nižjih divizijah prvenstva so zmagali Alex Humar (citroen C2 R2), Marko Jeram (ford fiesta ST), ki se je z odličnimi časi vrnil na domačo sceno, in Matej Grudnik (renault clio), ki je uspešno izkoristil domači teren.


Končni vrstni red AMTK Relija Velenje 2008:

1. Tomaž Kaučič – Peter Zorenč (mitsubishi lancer evo IX) 48:31,4 2. Darko Peljhan – Igor Kacin (mitsubishi lancer evo IX) + 23,6 3. Miha Rihtar – Jaka Cevc (mitsubishi lancer evo VIII) + 58,9 4. Mitja Klemenčič – Jernej Korpar (mitsubishi lancer evo IX) + 1:32,9 5. Alex Humar – Edo Čuk (citroen C2 R2 max) + 2:08,7 6. Jani Trček – Mitja Česenj (mitsubishi lancer evo IX) + 2:47,7

Ne spreglejte