Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 5. 2016,
17.29

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser MXGP

Petek, 6. 5. 2016, 17.29

6 let, 8 mesecev

Tim Gajser lovec na primat v MXGP, Peter Irt kot debitant

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Tim Gajser bo skušal v Nemčiji v Teutschenthalu prevzeti primat v svetovnem motokros prvenstvu v razredu MXGP. V elitni kategoriji bo debitiral Peter Irt.

Pred začetkom sezone je kazalo, da bo slovensko zastopstvo na nemški preizkušnji še številnejše. Obetal se je nastop kar štirih tekmovalcev, toda sezona je že na začetku terjala davek. Klemen Gerčar, ki se je odločil za operacijo poškodovane rame in bo odsoten dlje časa, in Jernej Irt tako okrevata po poškodbah in v Nemčiji ne bosta mogla nastopiti, Peter Irt pa že z nestrpnostjo pričakuje svojo prvo pravo dirko v tako močni konkurenci.

"Glede na to, da je po dolgem času prijavljenih štirideset tekmovalcev in bo štartna rampa polna, poleg tega bo to zame prva MXGP-dirka, je težko karkoli napovedati. Želim odpeljati čim bolj sproščeno in se čim bolj ujeti s konkurenco, saj mi bo to pomagalo tudi za naslednje tekme svetovnega prvenstva," je napovedal Irt, ki mu letos tekem v močni konkurenci ne manjka, in nadaljeval: "S pripravljenostjo sem zadovoljen in letos sem se v močni konkurenci dobro znašel, zato se vidim med dobitniki točk."

 

Tima Gajserja od vodilnega dirkača prvenstva ločuje pičla točka

Tim Gajser je za razliko od Petra Irta na prvih šestih dirkah sezone že dodobra spoznal svoje konkurente oziroma so ti lahko spoznali, kdo je Tim Gajser. Devetnajstletni mladenič iz Makol se podaja v boj za skupno vodstvo, ki je trenutno oddaljeno le eno točko. Še vedno vodi Francoz Romain Febvre.

 

Tim Gajser bi lahko po nemški preizkušnji postal gospodar MXGP. | Foto: Tim Gajser bi lahko po nemški preizkušnji postal gospodar MXGP.

 

Gajser je na zadnji dirki v Latviji dosegel neverjetno zmago – po padcu v drugi vožnji je namreč pridobil 19 mest in s četrtim mestom v drugi vožnji osvojil prav mesto, ki mu je omogočilo skupno zmago na dirki, potem ko je dobil prvo vožnjo.

 

Gajser preboleva lažjo poškodbo desnega zapestja

Ob padcu, po katerem ga je zadel še tekmec Maximilian Nagl, si je lažje poškodoval desno zapestje. "Počutim se dobro, le desno zapestje me še boli zaradi padca. Sicer pa gre vse po načrtih in tudi v Nemčiji bom dal vse od sebe. Z ekipo smo pripravljeni na novo dirko," je razložil Gajser.

Za motokrosiste v tem mesecu ne bo veliko počitka. Maj prinaša štiri dirke za SP, in sicer v Latviji, Nemčiji, naslednji konec tedna v Italiji, konec meseca pa še Španiji. S špansko dirko pa se bo končala prva polovica sezone.

Prva vožnja razreda MXGP na nemški dirki bo v nedeljo ob 14. uri, druga vožnja pa bo ob 17. uri.

Ne spreglejte