Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
10. 11. 2012,
21.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dani Pedrosa Valentino Rossi

Sobota, 10. 11. 2012, 21.25

8 let

Stoner: Zadnje kvalifikacije v karieri so bile ena sama frustracija

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dvakratni svetovni MotoGP prvak Casey Stoner je razkril, da zadnje kvalifikacije v karieri kraljevskega razreda zaradi težav z elektroniko sploh niso bile zabavne.

Avstralec, ki v nedeljo cilja na zmagovito slovo od MotoGP-ja, je skušal biti najhitrejši tudi na kvalifikacijah, a se mu ni izšlo. V zadnjih 10 minutah kvalifikacij je sicer dvakrat prevzel primat, a ga je nato s prestola z rekordom kroga stresel moštveni kolega Dani Pedrosa. Na super čas 1:30,844 Stoner ni imel odgovora in je za Danijem zaostal več kot pol sekunde. In da že to ne bi bilo dovolj, je Caseya na tretje mesto zrinil Yamahin Jorge Lorenzo. Stonerju tako v zadnjem dirkaškem vikendu v karieri MotoGP ni uspelo priti do okroglega 40. 'pole positiona'. Dvakratni svetovni prvak je razlog za neuspeh videl v slabih nastavitvah motorja, še posebej elektronike, s katero se je ukvarjal zelo malo časa, saj so bile kvalifikacije edini trening po popolnoma suhi stezi. Prvi je potekal v dežju, drugi in tretji pa sta imela povsem suho stezo le za pokušino.

''Sploh nisem srečen, do zdaj je to bil mizerni vikend. Na tej stezi sicer uživam, a ne v takšnih razmerah za dirkanje. Imeli smo le en 'suh' trening. Veliko je bilo treba postoriti v zelo kratkem času. Počasi smo šasijo naredili bolj udobno, a nam ni uspel napredek pri elektroniki. Bilo je nekaj mest, kjer sem želel odnašanje zadka, pa nisem mogel. Bil sem zafrustriran, saj ni bilo nobenega užitka med dirkanjem. Mislim, da imamo boljši potencial. Prva vrsta je dobra, a v nedeljo nas še čaka veliko dela,'' je svoj nastop na zadnjih kvalifikacijah v karieri MotoGP pokomentiral Casey Stoner.

Pedrosa: V nedeljo dež ni izključen

Okupator prvega štartnega mesta Dani Pedrosa je zatrdil, da ni imel več nikakršne rezerve za izboljšanje že tako rekordnega časa in da je iz sebe in motorja iztisnil zadnjo kapljo: ''To je bil zelo dober čas kroga. Vedel sem, da bo hud boj za prvo vrsto s Caseyem in Jorgejem, zato sem resnično napadel. V ta en krog sem dal vso svojo energijo. Dolgo časa je minilo od zadnjega rekorda v Valencii in na večini ostalih prog so bili rekordi že zrušeni. Tu je bil prejšnji rekord postavljen leta 2006, zato je ta dosežek super. Zmeraj je dobro zadnje kvalifikacije sezone končati na 'pole positionu', a v nedeljo bi lahko imeli dež. Na dirki bo veliko odvisno od vremena. Mi moramo vnovčiti znanje iz izkušnje s petkovih treningov in upati na dobro nedeljsko dirko.''

Ne spreglejte