Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
24. 3. 2016,
9.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Casey stoner

Četrtek, 24. 3. 2016, 9.20

6 let, 7 mesecev

Stoner bi lahko dirkal v Argentini in ZDA, pa noče (video)

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Dvakratni svetovni prvak MotoGP Casey Stoner se je odločil, da ne bo vskočil kot zamenjava za poškodovanega Ducatijevega zasebnega dirkača Danila Petruccija.

Danilo Petrucci, ki je v kraljevskem razredu član Ducatijevega zasebnega moštva Pramac Racing, si je na predsezonskih testiranjih na Phillip Islandu zlomil desno roko. Nato je izpustil zadnja testiranja v Katarju, a se pojavil v prvem dirkaškem koncu tedna, ki ga je prav tako gostil Katar. A ni dočakal dirke ob odprtju sezone, saj je na tretjem prostem treningu obnovil poškodbo. V ponedeljek so ga znova operirali in bo počival, dokler popolnoma ne okreva.


Že po tretjem treningu v Katarju so se razširile govorice, da bi lahko že v Katarju kot Danilova zamenjava vskočil zadnji Ducatijev zmagovalec in svetovni prvak Casey Stoner, ki je bil na prizorišču. A iz tega se ni izcimilo nič. Avstralec je po dirki MotoGP v Katarju opravil dvodnevna testiranja z lanskim in letošnjim Ducatijem.

"Ni se tako slabo razpletlo, a sem izčrpan. Veliko časa sem bil na stezi, četudi razmere niso bile popolne. Malo je deževalo, a potem je asfalt ostal suh do konca testov. Imel sem dovolj časa, da sem opravil načrtovano delo."

"Končno, odpeljal sem nekaj krogov z letošnjim Ducatijem in ugotovil, da je drugačen kot lanski. Želel bi si, da bi dva polna dneva testiral motocikel (prvi dan testov je prekinil dež, op. p.). A sem vesel, da sem odpeljal 56 krogov. Veliko stvari sem preizkusil, nekaj je bilo slabih, nekaj dobrih. Zadovoljni smo s smerjo razvoja, ki smo jo izbrali," je svojo avanturo za gpone opisal Casey Stoner.


A tudi dober test Stonerja ni prepričal, da bi si premislil in za naslednji dve dirki sezone – VN Argentina (3. april) in VN Amerik (10. april) – zamenjal poškodovanega Petruccija. "Samo zaradi tega, ker sem lani Hondo prosil, da bi zamenjal Danija Pedroso, še ne pomeni, da si to želim tudi zdaj." Casey bi sicer lahko dirkal v Argentini in ZDA, če bi hotel, saj mu je Ducati prepustil odločitev in ga čakal do zadnjega trenutka.

Ker Stoner noče dirkati, bo Ducati za dirki v Argentini in ZDA dal priložnost svojemu testnemu dirkaču Micheleju Pirru.

Ne spreglejte