Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
9. 10. 2014,
18.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Soči VN Rusije

Četrtek, 9. 10. 2014, 18.24

8 let

Šov f1 mora iti v Rusiji naprej, čeprav je Bianchi v komi

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Karavana formule 1 je še zmeraj hudo prizadeta ob Bianchijevi nesreči v Suzuki, a dirkači in moštva se morajo čimprej osredotočiti na svoje delo, saj jih v nedeljo čaka nova dirka, VN Rusije.

Šef formule 1 Bernie Ecclestone ni niti pomislil na možnost, da bi odpovedal VN Rusije, ko so se Rusi zapletli v vojaški spor z Ukrajino. Še več, Britanec je prišel v Soči, v nedeljo bo na dirki tudi ruski predsednik Vladimir Putin. Karavana formule 1 prihaja v Rusijo s slabo popotnico, saj se je na zadnji dirki v Suzuki hudo ponesrečil Jules Bianchi, ki je v komi in se bojuje za življenje. A šov mora iti naprej. Če se formula 1 ni ustavila, ko je umrl trikratni svetovni prvak f1 Ayrton Senna, zakaj bi se, ko je se je hudo poškodoval Jules Bianchi, ki v f1 še ni naredil prav veliko, čeprav ima veliko talenta. V Sočiju, ki je letos gostil zimske olimpijske igre, je vse pripravljeno na debi v formuli 1.

Nova ulična steza - skok v neznano

Dirkače in moštva f1 čakajo številni izzivi. Spopasti se bodo morali s povsem novo stezo, ki je za nameček še ulična. Sestavljena je iz mešanice srednje hitrih in hitrih ovinkov, povprečna hitrost pa naj bi bila okoli 215 kilometrov na uro. V dolžino steza meri 5,8 kilometra, od tega je 1,7 kilometra javnih cest. Ker ponekod zidovi tečejo vzdolž s stezo, bi lahko bila kaznovana vsaka večja napaka dirkača, zato so nesreče bolj verjetne, kot bi bile na kakšnem normalnem dirkališču, kjer imamo velike izletne cone. Moštva in dirkači se ne morejo zanašati na bazo podatkov iz prejšnjih sezon, ker bodo na stezi v Sočiju pač odpeljali prvo dirko v zgodovini formule 1. Seveda so dirkači na simulatorjih odpeljali na tisoče krogov in že imajo virtualno izkušnjo s Sočijem, a zgodba na samem prizorišču bo drugačna, saj nihče ne more predvideti oprijema gum na povsem novi asfaltni podlagi, porabe goriva in gum, tega, kako se bodo vedli aerodinamični paketi …

Rahlo prednost bodo imeli dirkači, ki se zelo hitro učijo novih stez. Posledično bi lahko precej hitro našli optimalne nastavitve za kvalifikacije in dirko ter bi morali biti v nedeljo med glavnimi protagonisti. Morebiti bo to jeziček na tehtnici, ko se bo odločalo o zmagovalcu in ''stopničkarjih''. Pričakovati je mogoče, da bodo dirkači od petka do nedelje precej dvignili tempo in nižali časovno letvico kroga. Ko je bila na primer prvič na sporedu VN Koreje, so svoje rezultate izboljšali za fascinantnih šest sekund. Kljub številnim simulacijam moštev, kaj bi se lahko dogajalo na dirki, pa bodo ključ do uspeha ekspresni odzivi komandnih pultov med VN Rusije, ko bo morda treba spreminjati že dogovorjeno taktiko postankov v boksih.

Ustavite Hamiltona, da ne bo dolgčas

Vreme, kot vse kaže, ne bo igralo ključne vloge, kot jo je na zadnji dirki na Japonskem. Vremeneslovci so napovedali olajšanje po japonskem tajfunu: od petka do nedelje naj bi v Sočiju bilo sončno vreme, brez možnosti dežja. Temperatura zraka naj bi se gibala okoli 23 stopinj Celzija, tudi temperatura asfalta naj ne bi bila pretirano visoka. Nekoliko hladno naj bi bilo le na prvem in tretjem prostem treningu, zato bo mehke gume težko ogreti na optimalno delovno temperaturo. Če bo dirka na suhi stezi in VN Rusije ne bo motil varnostni avto, bi lahko dobili vpogled v realno razmerje moči med konstruktorji. Z drugimi besedami: videli, kakšno prednost ima Mercedes pred tekmeci.

Vodilni dirkač prvenstva, Mercedesov Lewis Hamilton, bo meril na četrto zaporedno zmago. Takšen podvig mu je že uspel na začetku sezone, ko si je pokoril Malezijo, Bahrajn, Kitajsko in Španijo. V Soči je prišel s prednostjo 10 točk pred moštvenim kolegom Nicom Rosbergom, ki je bil na zadnji dirki v Suzuki drugi. Nemec ni bil v igri za zmago, zaostal je devet sekund. Morda je imel slab dan, morda pa je taktiziral in ni hotel tvegati in se izpostavljati na mokri podlagi ter je v žep raje pobasal dragocenih 18 točk. Rosberg ima na voljo še štiri dirke, da prehiti Hamiltona in postane svetovni prvak. Velika motivacija zanj v Sočiju bo prestiž, da lahko postane prvi zmagovalec VN Rusije v zgodovini formule 1. Nico bo zagotovo naredil vse, da bi prekinil Hamiltonovo zmagovito serijo.

Bo Red Bull uvedel moštvene ukaze?

Red Bullov Daniel Ricciardo, ki v Suzuki ni bil konkurenčen niti za stopničke, kaj šele za zmago, se bo poskušal v lepši luči predstaviti v Sočiju. Ker je Sebastian Vettel oznanil odhod iz moštva, bo morda Red Bull začel izvajati moštvene ukaze z namenom, da Ricciardu pomaga do osvojitve naslova svetovnega prvaka. Če se bo to zgodilo, se bo štirikratni svetovni prvak Vettel prelevil v asistenta: če bo treba, bo predse spustil Ricciarda, zavil v bokse na kakšen dodaten postanek ali pa poskušal Mercedesovima dirkačema ukrasti čim več točk.

Ricciardo ima štiri dirke pred koncem sezone za vodilnim Hamiltonom 73 točk zaostanka, za drugim Rosbergom pa 63. To je razmeroma veliko, a še vedno nadomestljivo. Na voljo je namreč še 125 točk. Morebiti bo odločitev o naslovu prvaka padla na finalu v Abu Dabiju, ko bo zmagovalcu pripadlo 50 točk.

Ne spreglejte