Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 6. 2017,
11.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,18

Natisni članek

poškodba Tim Gajser Tim Gajser

Petek, 2. 6. 2017, 11.28

6 let, 6 mesecev

Šok iz tabora Tima Gajserja: najboljši slovenski motokrosist ima zlomljeno lopatico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,18
Tim Gajser | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Tim Gajser bo izpustil tudi nedeljsko dirko AMZS državnega prvenstva v motokrosu, ki bo štela za skupno državno prvenstvo Slovenije in Hrvaške. Najboljši slovenski motokrosist še vedno okreva po poškodbi, ki je resnejša, kot je kazalo sprva. 20-letnik iz Makol ima namreč zlomljeno lopatico. Kako dolgo bo trajalo okrevanje, še ni znano.

Spomnimo: aktualni svetovni prvak v elitnem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser je v začetku maja grdo padel na dirki svetovnega prvenstva v Latviji. Ker prvi pregledi niso nakazovali resnejše poškodbe, je Gajser kljub neznosnim bolečinam nastopil tudi na dirki v Nemčiji, kjer je padel v kvalifikacijah in dirko končal na 11. mestu

Pravo razsežnost poškodbe, zlom lopatice, so pokazali šele podrobnejši pregledi v mariborskem UKC.

Oče in trener Tma Gasjerja Bogomir Gajser ne more verjeti, da so zdravniki spregledali resnost poškodbe. "Sploh si ne upam pomisliti, kako bi se njegovo stanje lahko poslabšalo." | Foto: Matjaž Vertuš Oče in trener Tma Gasjerja Bogomir Gajser ne more verjeti, da so zdravniki spregledali resnost poškodbe. "Sploh si ne upam pomisliti, kako bi se njegovo stanje lahko poslabšalo." Foto: Matjaž Vertuš Bogomir Gajser je zgrožen

"Ne morem verjeti, v Nemčiji so nam pri zdravniški službi na dirki po opravljenem rentgenu zatrjevali, da nič ni zlomljeno, in smo Tima poslali na start. Bilo mi je čudno, da ga tako zelo boli. Zdaj pa izvemo, da gre za zlom ... Na tako zahtevni progi je tekmoval z zlomljeno lopatico, sploh si ne upam pomisliti, kako bi se stanje lahko poslabšalo. Če bi to vedeli že prej, Tim v Nemčiji ne bi tekmoval, ampak bi takoj začeli sanirati poškodbo," je za spletno stran AMZS pojasnil Timov oče in trener Bogomir Gajser.

Nastop v Rusiji ostaja pod vprašajem

Tim je ob pomoči mariborskih strokovnjakov ta teden že začel rehabilitacijo. Kako dolgo bo trajala, za zdaj še ni znano, zato tudi njegov nastop na naslednji dirki svetovnega prvenstva, ta bo 11. junija v Rusiji, ostaja vprašljiv.

"Zdravje je na prvem mestu," poudarja Bogomir Gajser, "zato se lahko se zgodi, da bomo dirko v Rusiji izpustili. Vse bo znano konec prihodnjega tedna, ko bova s Timom videla, kako napreduje okrevanje," je še sporočil.

Konkurenca na četrti dirki DP v motokrosu je zdesetkana

Poleg Tima Gajserja bo dirko državnega prvenstva izpustil tudi Klemen Gerčar, ki okreva po operaciji kolena. Svoj nastop sta odpovedala tudi Jernej Irt, ki jo je skupil na dirki v Angliji in Peter Irt, ki si je pred nekaj tedni izpahnil ramo v Nemčiji. Na enduro dirki se je poškodoval tudi Toni Mulec.

Favoriti na skupni dirki s hrvaškimi motokrosisti so zato predvsem vodilni v skupnem seštevku, Luka Kutnar in Aljoša Molnar, računati gre tudi na Iana Oskarja Katanca, ki je lahko v posameznih vožnjah zelo hiter.

V kategoriji MX2 bo Jan Pancar stremel h dobremu treningu za močne mednarodne dirke, predvsem, pa bo zanimivo videti, ali se bo na domačem terenu v boj z njim pognal dodatno motivirani hrvaški motokrosist Luka Crnković. Svoj uspeh in stopničke bosta v tej kategoriji iskala tudi hitra mladinca Miha Bubnič in Miran Kovačič. Tekmovalci v kategoriji MX 125 so letos zelo izenačeni. Vodi Matevž Robek, vendar se je na steze po poškodbi vrnil hitri Luka Milec, zmagovalec zadnje dirke.

V kategoriji MX 50 junior, MX 65 in MX 85 bodo tokrat tekmovali vsi najboljši, predvsem pa bo zanimivo videti dvoboje najboljših predstavnikov slovenskega in hrvaškega motokros podmladka. Miha Vrh je po treh dirkah v kategoriji MX 50 še nepremagan, Jaka Peklaj pa velja za favorita v kategoriji MX 65. Suvereno je s prvimi dirkami opravil tudi vodilni motokrosist kategorije MX 85, Gal Hauptman. Letošnja sezona je izredno zanimiva v obeh veteranskih kategorijah, čeprav zmagovalca po treh dirkah ostajata neporažena. Pri mlajših veteranih dominira Borut Koščak, pri starejših pa konkurenci beži Bogomir Gajser.

Prve dirke v najnižjih kategorijah se začnejo ob 11. uri, prva vožnja elitnega razreda MX Open in MX2 pa bo na vrsti ob 13. uri. Dirke se bodo končale po 17. uri, nakar sledi podelitev pokalov najboljšim.

 

Ne spreglejte