Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
7. 5. 2017,
19.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser Klemen Grčar motokros

Nedelja, 7. 5. 2017, 19.55

6 let, 6 mesecev

VN Latvije v motokrosu (Kegums)

Tim Gajser po hudem padcu k sreči nima nič zlomljenega #video

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Tim Gajser motokros molitev MXGP Brežice | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je po grdem padcu v drugi vožnji VN Latvije za kratek čas omedlel. K sreči si ni ničesar zlomil, ima pa hude bolečine in modrice, predvsem po hrbtu.

Tim Gajser tudi več ur po grdem padcu v drugi vožnji še vedno čuti hude bolečine, nam je iz Latvije sporočil njegov oče Bogomir. "Tudi mene je malo stisnilo, ampak ni tako hudo. Bili smo na kontroli, vsega so preslikali. Tako zelo ga boli, da ne more nič. Zlomljeno ni nič, počeno ni nič, ima pa zelo velike bolečine, tako da niti hoditi ne more."

Video: Padec Tima Gajserja na Veliki nagradi Latvije

Na mivkasti progi v Kegumsu so se naredili kanali, "špure", kot rečejo motokrosisti. Tima je v eni od teh potegnilo nazaj in nato vrglo naprej.

"Sam je naredil napako, grda je bila tudi proga. Strašno grda proga je bila. Mislim, da je bilo skupaj 20 poškodovanih. Organizator bo moral nekaj narediti. Na takih mivkastih progah bodo morali vsaj na skokih in ritem sekcijah nekaj popraviti, ker to je bilo res preveč nevarno," se je ob progo obregnil Timov oče.

"Nimam besed glede tega, kaj je naredil Butron"

Tim je v cilj prišel le v prvi vožnji, a je bil po padcu šele 14. Vanj je priletel Jose Butron. "Že v prvi vožnji smo imeli nesrečo, saj se je Burton vanj zabil od strani. Mislim, to je bilo čisto ... Ne vem, sploh nimam besed glede tega, kaj je naredil Butron. Direktno vanj, v ovinek. Ali je bilo to dogovorjeno ... Tako čudno je bilo."

Bogomir Gajser pravi, da je sezona še dolga. | Foto: Matjaž Vertuš Bogomir Gajser pravi, da je sezona še dolga. Foto: Matjaž Vertuš

Ni več vodilni

Tim je tako izgubil rdečo tablico vodilnega v skupnem seštevku. Tony Cairoli, danes drugi, ima 17 točk prednosti. Tim se zdaj vrača domov, kjer ga čakajo dodatni pregledi. Zagotovo bo vsaj nekaj dni ali tednov počival.

"Bomo videli, pustimo zdaj to. Sezona je še dolga, smo trdni, Tim je trden. Nimamo se česa bati. Bomo že." A približuje se tudi Jeffrey Herlings (samo še 67 točk zaostaja za Gajserjem), ki je v Latviji osvojil svojo prvo zmago v MXGP.

Na mivkasti progi jo je grdo skupil tudi Klemen Gerčar. | Foto: Grega Valančič/Sportida Na mivkasti progi jo je grdo skupil tudi Klemen Gerčar. Foto: Grega Valančič/Sportida

Padel tudi Gerčar, prvi točki za Irta

Slovenija je imela v Kegumsu prvič letos štiri tekmovalce, ki pa so imeli veliko smole. V prvi vožnji je poleg Gajserja na cilj prišel še Petr Irt, ki je zasedel 27. mesto, odstopila pa sta Jernej Irt in Klemen Gerčar. Drugi si je pri padcu poškodoval koleno in moral v bolnišnico.

Smola se je nadaljevala v drugi vožnji. To je končal le Irt in za 19. mesto prejel prvi dve točki v sezoni. Skupno je veliko nagrado končal na 24. mestu. Gajser je bil 17., Jernej Irt 34., Gerčar pa 36.

Naslednja dirka bo Velika nagrada Nemčije v Teutschenthalu, in sicer 21. maja.

Ne spreglejte