Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
1. 9. 2017,
10.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

poškodba MotoGP Valentino Rossi

Petek, 1. 9. 2017, 10.48

6 let, 6 mesecev

Rossija so ponoči že operirali, naslov je praktično izgubljen

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Valentino Rossi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V četrtek je ljubitelje motociklizma pretresla novica, potem ko so Valentina Rossija, dirkača razreda MotoGP zaradi poškodbe noge odpeljali v bolnišnico. Poškodba ni tako nedolžna, saj je bil 38-letni Italijan že operiran.

Devetkratnega svetovnega prvaka so v četrtek popoldne sprejeli v bolnišnico v Anconi, zdravniki pa so ga že isti dan operirali. Po zadnjih informacijah si je Rossi med treningom motokrosa zlomil obe kosti v golenici.

Valentino Rossi | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc Dve dirki bo zagotovo izpustil

Eden najboljših dirkačev vseh časov naj bi v enem izmed zavojev izgubil nadzor, nato ga je vrglo z motorja, pri padcu pa si je zlomil nogo. Stvar je še toliko bolj zapletena, ker si je Rossi desno nogo poškodoval že leta 2010 na testu v Mugellu. Valentino že pred operacijo ni bil optimističen, saj so zdravniki že takoj sumili, da gre za zlom.

Že zdaj je jasno, da bo moral italijanski motociklist izpustiti dirko v Misanu, ki bo 10. septembra, in dirko v Aragonu, kjer se bodo dirkači borili 24. septembra. S tem pa je že bolj kot ne jasno, da je Valentino že izločen iz boja za naslov svetovnega prvaka.

Okreval bo približno 40 dni

"Operacija je potekala v redu. Ko sem se zbudil, sem se počutil dobro. Rad bi se zahvalil vsem v bolnišnici, ki so mi pomagali, še posebej pa doktorju Pascarelli za opravljeno operacijo," so na uradni spletni strani tekmovanja motogp.com povzeli prvi odziv Rossija, ki je obžaloval nesrečni dogodek: "Žal mi je za nezgodo. Zdaj si želim le čim prej priti nazaj na motor, naredil pa bom vse, da se bo to hitro uresničilo."

Kot poročajo italijanski mediji, bo moral 38-letni dirkač počivati približno 40 dni.

"Veliko bo odvisno od njega, a mislim, da na manj kot 40 dni okrevanja ne bo mogel skrajšati. Je pa že rekel, da se želi vrniti takoj, ko bo mogoče," pa je o odločenosti svojega pacienta dejal zdravnik Raffaele Pascarella. STA

Valentino Rossi | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Letos je enkrat že padel

Za Rossija je bil to letos že drugi padec na treningu motokrosa. Maja je padel na progi v Cavallari, v Pesari, kjer je dobil poškodbe trebuha in prsnega koša, a je že lahko tekmoval na dirki v Mugellu, kjer se je uvrstil na četrto mesto. Največji optimisti pričakujejo, da bi se Rossi lahko že sredi oktobra usedel na motor in tekmoval na VN Japonske.

Rossi v svetovnem prvenstvu MotoGP v skupnem seštevku zaseda četrto mesto, letos je zmagal na eni dirki, veliki nagradi Nizozemske v Assnu 25. junija.

Ne spreglejte