Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2013,
18.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Monako Nico Rosberg Lewis Hamilton Sebastian Vettel Mercedes

Sobota, 25. 5. 2013, 18.08

8 let

Rosberg vesel tretjega "pola", Vettel Mercedesa ne jemlje resno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zmagovalec pomembnih kvalifikacij za dirko F1 v Monaku je Nico Rosberg. Sebastian Vettel Mercedesa ne vidi kot resne grožnje, vesel je, da pred njim ni Ferrarija ali Lotusa.

"Čudovit občutek je osvojiti najboljši štartni položaj v mestu, v katerem sem odraščal. Razmere so bile zaradi dežja v začetku kvalifikacij zahtevne, a sem se z njimi dobro spopadel. Zahvaliti se moram vsem v moštvu, ki so trdo delali in poskrbeli, da je dirkalnik mnogo boljši kot je bil lani, se pa tudi dobro zavedamo, da je letos naša velika slabost vzdrževanje hitrosti na sami dirki. Veliko smo se naučili od zadnje dirke in steza v Monte Carlu bi nam morala ustrezati, a bomo šele jutri izvedeli, če smo resnično konkurenčni," je po tretjem zaporednem "pole positionu" v sezoni povedal Nico Rosberg, ki bo imel tako v nedeljo odlično izhodišče za lov na svojo drugo zmago v karieri dirkača formule ena. Za popoln dan moštva Mercedes je z drugim mestom v kvalifikacijah poskrbel Lewis Hamilton: "Glede na težave, ki sem jih tukaj imel na prostih treningih, sem lahko izjemno vesel drugega mesta. Vseeno nas čaka še kar nekaj dela, saj se v dirkalniku ves konec tedna nisem počutil najbolje. Verjamem, da nam bo jutri uspela dobra dirka."

Z druge štartne vrste bosta v nedeljo napadala Red Bulla, Sebastian Vettel, ki je zabeležil tretji čas kvalifikacij, je prepričan, da bi lahko danes stal na vrhu: "Ves konec tedna sem se mučil, na koncu pa je bilo zelo tesno. "Pole" je bil vsekakor dosegljiv, a se moramo pač zadovoljiti s tretjim mestom, vesel pa sem, da pred nami ni Ferrarija ali Lotusa. Mislim, da imamo lepe možnosti za jutrišnjo zmago."

Štart šeste dirke sezone bo jutri ob 14. uri, v živo bomo spektakel po ulicah Monte Carla spremljali tudi na Sportalu.

Ne spreglejte