Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
8. 6. 2012,
17.52

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Lewis Hamilton McLaren Jenson Button

Petek, 8. 6. 2012, 17.52

8 let, 5 mesecev

Prvi zapretil Hamilton, težave Buttna

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Dirkaški vikend za VN Kanade je najbolje začel Lewis Hamilton. Prvi prosti trening je dobil dobro sekundo pred branilcem naslova Sebastianom Vettlom. Težave Jensona Buttna.

Lewis Hamilton (McLaren) je bil z 1:15,564 najhitrejši na prvem treningu v Montrealu. Sledila sta mu Sebastian Vettel (Red Bull) in Nico Rosberg (Mercedes). Razlike so bile kot vselej letos zelo majhne: šele 12. Felipe Massa (Ferrari) je zaostal več kot sekundo. Izpostavimo, da sta nekaj več od pričakovanj zaostala oba dirkača Lotusa - na 14. in 15. mestu nekaj manj kot sekundo in pol.

Na prvem treningu ni manjkalo drame. Po 50 minutah so ga morali prekiniti, saj se je Heikki Kovalainen (Caterham) raztreščil v devetem zavoju. Iz dirkalnika je izstopil nepoškodovan, dirkalnik pa je bil pošteno razbit. Nekaj drame je bilo tudi v McLarnovi garaži Jensona Buttna. Britanec, ki se na zadnjih dveh kvalifikacijah ni uvrstil v finalni del, ima znova težave z dirkalnikom. Mehaniki so večji del treninga delali na njegovem zadnjem krilcu in menjalniku, obenem pa mu je še puščalo olje. Odpeljal je le 12 krogov in z zaostankom 0,78 sekunde zasedel deseto mesto.

Ne spreglejte