Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 9. 2021,
15.36

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Valtteri Bottas Max Verstappen VN Rusije Formula 1

Petek, 24. 9. 2021, 15.36

2 leti, 7 mesecev

VN Rusije (prvi in drugi trening)

Bottas najhitrejši v Sočiju, Verstappen bo začel iz ozadja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Valtteri Bottas | Valteri Bottas je bil najboljši na obeh petkovih treningih za VN Rusije. | Foto Reuters

Valteri Bottas je bil najboljši na obeh petkovih treningih za VN Rusije.

Foto: Reuters

Finec Valtteri Bottas je bil najhitrejši tudi na današnjem drugem prostem treningu pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 za VN Rusije v Sočiju. Mercedesov dirkač je tako kot na prvem treningu ugnal moštvenega sotekmovalca Britanca Lewisa Hamiltona, tretji je bil popoldne Francoz Pierre Gasly (Alpha Tauri).

Kako se je razpletel prvi trening? Tudi na njem je bil najhitrejši Finec Valteri Bottas. Lanski zmagovalec je bil s svojim mercedesom dve desetinki sekunde hitrejši od branilca naslova prvaka Britanca Lewisa Hamiltona. Tretji je bil vodilni v skupnem seštevku za SP Nizozemec Max Verstappen.

Tudi Soči obeta zanimiv dvoboj med Verstappnom in Hamiltonom v boju za letošnjo krono, saj ju je na treningu ločilo vsega 16 tisočink sekunde. V skupnem seštevku ima Verstappen pet točk prednosti. Malo razočaranje je doživel novinec 22-letni Nemec Mick Schumacher, ki je pristal na zadnjem mestu, štiri desetinke sekunde za moštvenim kolegom Rusom Nikito Masepinom.

Verstappen bo ne glede na dosežek na sobotnih kvalifikacijah v nedeljo startal iz ozadja, saj so v njegovi ekipi zamenjali motor v dirkalniku, kar je bila že četrta menjava v sezoni, zato bo Verstappen začel povsem iz ozadja. Po pravilih lahko brez kazni posameznemu dirkaču v dirkalnik v sezoni namestijo samo tri pogonske enote.

Max Verstappen bo v nedeljo začel kot zadnji. | Foto: Reuters Max Verstappen bo v nedeljo začel kot zadnji. Foto: Reuters

Tudi sicer pa ne bi mogel računati na dosežek iz kvalifikacij, saj je po prejšnji dirki v Monzi dobil kazen treh mest slabšega izhodišča, ker je vodstvo tekmovanja ocenilo, da je povzročil trčenje z letos največjim tekmecem v boju za naslov prvaka Hamiltonom. Verstappen je bil na današnjem drugem treningu šesti.

V seštevku sezone pred 15. preizkušnjo v Rusiji vodi Verstappen z 226,5 točke, drugi je Hamilton z 221,5, tretji pa Bottas s 141 točkami.

Mick Schumacher
Sportal Sin legendarnega Nemca tudi v prihodnje v isti ekipi
Charles Leclerc
Sportal Leclerc bo v Rusiji startal iz ozadja
Ne spreglejte