Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
13. 9. 2012,
11.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 13. 9. 2012, 11.49

8 let

Pedrosa bo napadalec, Lorenzo pa branilec

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dani Pedrosa bo na VN San Marina v MotoGP na vso moč napadel prednost 13 točk Jorgeja Lorenza, Španec pa bo skušal ubraniti primat in se še bolj utrditi na dirkaškem prestolu.

Hondin tovarniški dirkač Pedrosa je v šampionski formi in bo naredil vse, da se bo po triumfu v Indianapolisu in Brnu prav v Misanu spremenil v serijskega zmagovalca. Če bi mu to uspelo, bi svoj deficit za Lorenzom zmanjšal še za najmanj 5 točk – seveda ob predpostavki, da bo Jorge drugi. Čeprav je do konca prvenstva 2012 še šest dirk in je na voljo še 150 točk, pa bi lahko bila prav vsaka VN ključnega pomena v boju za naslov svetovnega prvaka. Medtem ko Pedrosa tokrat cilja na zmago, pa Lorenzo še zmeraj prisega na svojo tradicionalno taktiko: najprej borba za stopničke in če se ponudi priložnost, lov na zmago.

A če bi denimo Pedrosa zmagal v Misanu in potem še v Aragonu pred domačo publiko, bo moral Lorenzo taktiko spremeniti, saj druga mesta ne bodo več zadoščala za uspešno branjenje primata. Še bolj pa bi moral Jorgeja skrbeti napredek Honde, ki je z izboljšavami Yamaho na tehnološkem področju ujela. Mnogi so prepričani, da tudi prehitela in zbežala naprej. Vsekakor je zanimiv podatek, da je Honda na zadnjih šestih dirkah kar petkrat zmagala.

Drugi Hondin tovarniški dirkač in drugi Yamahin tovarniški dirkač v Misanu predvidoma ne bosta igrala pomembnih vlog. Novinec v MotoGP Jonathan Rea, ki je vskočil kot zamenjava za poškodovanega Caseya Stonerja, bo skušal pustiti dober vtis. Ben Spies, ki je v Misanu rešil kariero v MotoGP s selitvijo k satelitskemu Ducatiju, pa se bo verjetno z Yamahinima poltovarniškima dirkačema Andreo Doviziosom in Calom Crutchlowim udaril za tretjo stopničko.

Ducatijev tovarniški dirkač Valentino Rossi upa, da se bo z novo nihajno vilico in novim okvirjem, ki ju je preizkušal na zasebnih testiranjih prav v Misanu konec avgusta, vrnil v druščino dirkačev, ki se bo borila za zmagovalni podij. Nastop poškodovanega Nickyja Haydna na nedeljski dirki je še zmeraj vprašljiv. Več bo jasnega bo prvem petkovem prostem treningu, ko bo na veliki preizkušnji Američanova desna roka.

Ne spreglejte