Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
6. 2. 2013,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Felipe Massa Romain Grosjean Jenson Button Nico Rosberg Ferrari Red Bull Mercedes

Sreda, 6. 2. 2013, 10.33

8 let

Olajšanje v Ferrariju: F138 kot z drugega planeta

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Webber je po prvem testnem dnevu tarnal nad podkrmarjenjem. Grosjeana je Lotus prijetno presenetil, za Masso pa je novi Ferrari veliko olajšanje: "Je kot z drugega planeta."

Rezultati testiranj ne povedo veliko. Več občutki dirkačev iz dirkalnika. Čeprav je bil Felipe Massa (Ferrari) prvi dan šesti in sekundo ter sedem desetink za najhitrejšim Jensonom Buttnom (McLaren), mu je odleglo. Lani je bil F2012 na testiranjih zanj nevozen, F138 ga je navdušil. "Če ga primerjamo z lanskim, je kot z drugega planeta. Spomnim se, da ga lani sploh nisem mogel voziti, težko sem ga že zadržal na stezi. Letos je povsem druga zgodba. To je veliko olajšanje, saj kaže, da ne bomo izgubljali časa, da ne bomo spet mesec dni popravljali temeljne napake." Dirkalnik je bolje uravnotežen, na izhodih iz zavojev ima dober oprijem. "Razlika od lani je res ogromna." Prvi občutki Brazilca so torej obet, da se bodo podprvaki letos bolj enakovredno kosali za oba naslova. Massa bo z F138 testiral ves teden, saj se je podprvak Fernando Alonso odločil izpustiti prvi sklop testiranj in raje doma dela na fizični pripravi.

A Massa ni bil edini navdušen nad prvimi občutki v dirkalniku. Button je bil prijetno presenečen nad najhitrejšim časom. Tudi Nico Rosberg (Mercedes) se ni pritoževal, pa čeprav je z okvaro testni dan končal po vsega 11 krogih. Novega Lotusa je prvi dan preizkusil Romain Grosjean in tudi od njega smo slišali same pozitivne besede: "E21 je še boljši od pričakovanj. Prvi občutki so zelo, zelo dobri. Po vsega treh krogih sem že imel pravi ritem, pa ga sploh še nismo nastavljali za to stezo." Dan so končali brez ene same težave. Nico Hülkenberg je na svojem debiju s Sauberjem pohvalil predvsem obnašanje dirkalnika pri velikih hitrostnih: "Kar pa se tiče vzdržljivosti nismo imeli nobenih težav in to je za prvi dan pri tako agresivnem dizajnu dirkalnika zelo pomembno." Za Paula di Resto (Force India), ki je v torek med vsemi odpeljal največ krogov (89), pa je bil to predvsem dan za nabiranje podatkov.

Ne spreglejte