Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 4. 2014,
12.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 19. 4. 2014, 12.50

7 let, 12 mesecev

Novi britanski rekorder Hamilton: Upam, da se mi jutri vse izide

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši štartni položaj za četrto dirko letošnjega svetovnega prvenstva formule je Mercedesu priboril Lewis Hamilton. Na drugem in tretjem sta se znašla dirkača Red Bulla.

Hamilton je s 34. najboljšim štartnim položajem v karieri postal najboljši britanski dirkač na lestvici mož z največ najboljšimi štartnimi položaji, v absolutni konkurenci pa so zdaj pred njim le še Michael Schumacher (68), Ayrton Senna (65) in Sebastian Vettel (45). "Bile so zelo težke kvalifikacije, ampak v njih sem resnično užival," je po kvalifikacijah v Šanghaju povedal novi britanski rekorder, ki je v dežju za dobre pol sekunde premagal avstralskega dirkača Red Bulla Ricciarda.

"Danes je bilo zelo spolzko, težko je bilo najti oprijem, paziti sem moral, da ne naredim kakšne napake. Avto je deloval dobro, seveda pa se vedno najde kakšna stvar, ki bi jo bilo treba še izboljšati. Ekipa je ta konec tedna opravila imenitno delo, sem v dobrem položaju za dirko, upam, da se mi jutri vse tudi izide," je še povedal Lewis Hamilton.

V prvi štartni vrsti pa je tokrat pristal le en Mercedes, drugo mesto si je v kvalifikacijah namreč priboril Avstralec Daniel Ricciardo z red bullom. "Če sem čisto iskren, moram priznati, da sem se danes mučil. Nisem povsem obvladoval zahtevnih razmer, šele iz tretjega dela kvalifikacij z zadnjim kompletom pnevmatik 'intermediate' sem uspel izvleči nekaj več. Odpeljal sem en res dober krog, s prvo štartno vrsto pa ne morem biti drugega kot zadovoljen."

S tretjega mesta bo jutrišnjo dirko, ki naj bi bila po zadnjih vremenskih napovedih suha, začel branilec naslova prvaka Sebastian Vettel, ki je v Šanghaju zmagal le enkrat, leta 2009. "Na mokri stezi smo Mercedesu nekoliko bližje, na suhi pa so oni še vedno precej hitrejši. No, bomo videli jutri. Smo v odličnem položaju, da jim poskusimo povzročati čim več preglavic," je povedal Nemec.

Četrta dirka sezone se bo jutri začela ob 9. uri po slovenskem času, v živo jo bomo spremljali tudi na Sportalu.

Ne spreglejte