Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
19. 5. 2016,
11.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Maverick Vinales Andrea Iannone Yamaha Suzuki MotoGP

Četrtek, 19. 5. 2016, 11.08

6 let, 6 mesecev

Znan je človek, ki bo 2017 in 2018 preganjal Valentina Rossija

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Yamahin tovarniški dirkač MotoGP Valentino Rossi je dobil novega moštvenega kolega za sezoni 2017 in 2018. Tudi tovarniški Suzuki bo imel novi obraz.

Tovarniška ekipa Yamahe v kraljevskem razredu MotoGP je potrdila javno skrivnost, da bo prihodnji sezoni zanjo dirkal Maverick Vinales, ki bo prestopil iz tovarniškega Suzukija. Španec se ni mogel upreti dvema velikima skušnjavama: da bi se preizkusil na motorju aktualnega svetovnega prvaka Jorgeja Lorenza in da bi postal moštveni kolega devetkratnega svetovnega motociklističnega prvaka Valentina Rossija.

 

Vinalesova avantura s Suzukijem, ki se je začela lani, je vrhunec dosegla na zadnji dirki v Le Mansu, ko je s tretjim mestom prvič v karieri MotoGP stopil na zmagovalni oder. A ker hoče Maverick v bližnji prihodnosti začeti tudi zmagovati in osvajati naslove svetovnega prvaka, je ocenil, da bo to lažje izvedel z Yamaho kot pa s Suzukijem.

 

Vinales – glavni zvezdnik nove generacije dirkačev

Vinales je glavni zvezdnik nove generacije dirkačev, Rossi ga je že oklical za šampiona prihodnosti. Lahko bi postal tudi vodja Yamahine tovarniške ekipe, ko bo Rossi končal kariero in se umaknil iz športa, a najprej bo moral postreči z vrhunskimi rezultati.

 

Andrea Iannone bo po štirih sezonah zapustil Ducati. | Foto: Andrea Iannone bo po štirih sezonah zapustil Ducati.

Tovarniški Suzuki je takoj odgovoril na Vinalesov prestop in oznanil, da bo Mavericka zamenjal Andrea Iannone, trenutno še Ducatijev tovarniški dirkač. Italijanova usoda pri Ducatiju je bila verjetno zapečatena že po dirki v Argentini, ko je po tleh sklatil moštvenega kolega Andreo Doviziosa in v smeti vrgel dvojne stopničke.

 

Bo Suzuki ukrotil Iannoneja?

Iannone, ki je s Suzukijem podpisal dveletno pogodbo, bo skušal japonskemu konstruktorju s svojim znanjem in izkušnjami pomagati, da njihov motor pripelje na raven, ko se bo lahko s Hondo in Yamaho enakovredno bojeval za zmage.

 

Iannone še ne ve, kdo bo njegov moštveni kolega. Suzuki bi lahko obdržal Aleixa Espargaroja, lahko pa bi iz Moto2 pripeljal trenutno vodilnega dirkača in zmagovalca na zadnji dirki v Le Mansu Alexa Rinsa.

 

Marc Marquez še ni podpisal

Svojo dirkaško zasedbo so že razrešili pri tovarniškem Ducatiju. Jorgeju Lorenzu bo družbo delal Andrea Dovizioso, ki je z italijanskim konstruktorjem pogodbo podaljšal za leti 2017 in 2018.

 

Pri tovarniški Hondi bo še najmanj dve sezoni ostal Dani Pedrosa, Marc Marquez pa je tik pred podpisom nove dveletne pogodbe.

Ne spreglejte