Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 9. 2021,
15.27

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09

1

MotoGP Francesco Bagnaia

Natisni članek

Sobota, 18. 9. 2021, 15.27

2 leti, 10 mesecev

motociklizem, vn san marina, kvalifikacije

Italijan z rekordom proge do drugega zaporednega "pole-positiona"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09

1

Francesco Bagnaia | Francesco Bagnaia si je privozil najboljši štartni položaj. | Foto Guliverimage

Francesco Bagnaia si je privozil najboljši štartni položaj.

Foto: Guliverimage

Na nedeljski dirki svetovnega motociklističnega prvenstva v Misanu bo v elitnem razredu motoGP s prvega mesta startal Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), zmagovalec zadnje dirke v Alcanizu. Iz prve vrste pa bosta startala še drugi Ducatijev dirkač Avstralec Jack Miller ter vodilni v seštevku sezone Francoz Fabio Quartararo (Yamaha).

Za Bagnaio je to drugi zaporedni "pole position", prejšnjega je v Španiji odlično izkoristil in dosegel tudi prvo zmago v elitnem razredu v karieri. Danes pa je s časom 1:31,065 postavil tudi nov rekord proge.

V nedeljo bodo iz druge vrste začeli oba voznika moštva Pramac Ducati, Španec Jorge Martin in Francoz Johann Zarco, ter Španec Pol Espargaro (Honda). Nekdanji svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda) bo imel sedmo izhodišče, razočaranje pa je zgolj z 11. dosežkom doživel aktualni prvak, njegov rojak Joan Mir (Suzuki).

Pred nedeljsko dirko za VN San Marina je v najboljšem položaju Quartararo z 214 točkami, drugi je Bagnaia s 161, tretji pa Mir s 157.

V moto2 najhitrejši Španec

V razredu moto2 si je najboljše izhodišče za nedeljsko dirko privozil Španec Raul Fernandez pred Britancem Samom Lowesom, tretji je bil Španec Augusto Fernandez.

Fenati najhitrejši v moto3

Petindvajsetletni Romano Fenati je bil najhitrejši v kvalifikacijah najšibkejšega razreda moto3 pred nedeljsko dirko v Misanu. Italijanski uspeh sta z uvrstitvijo v prvo startno vrsto dopolnila Dennis Foggia in Niccolo Antonelli.

Tudi s četrtega mesta se bo v lov na točke podal Italijan, in sicer Andrea Migno, kot peta in šesta pa bosta začela Španca Jaume Masia in Xavier Artigas. Fenati je zmagal v razredu moto3 za veliko nagrado Velike Britanije v Silverstonu.

V skupnem seštevku po trinajstih dirkah vodi Španec Pedro Acosta, pred rojakom Sergiom Garcio. Tretji je Italijan Dennis Foggia.

Francesco Bagnaia
Sportal Bagnaia drugič v karieri s prvega mesta
Francesco Bagnaia
Sportal Italijan do premierne zmage v motoGP
Ne spreglejte