Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
7. 6. 2012,
10.05

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

VN Kanade Michael Schumacher Mercedes Lewis Hamilton McLaren Jenson Button

Četrtek, 7. 6. 2012, 10.05

8 let, 1 mesec

Montrealska sedmica pravljična za Schumacherja?

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Michael Schumacher s sedmimi zmagami in Lewis Hamilton s tremi prvimi štartnimi položaji na VN Kanade sta v najožjem krogu favoritov za sedmega zmagovalca na sedmi dirki sezone 2012.

Sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher (Mercedes) je osvojil sedem VN Kanade. Z dirkalnikom s številko sedem se bo od petka do nedelje nadejal, da se otrese smole, ki se ga drži vso sezono (po štirih odstopih ima na 18. mestu le dve točki) in na sedmi preizkušnji sezone postane njen sedmi zmagovalec. Že res, da na 92. zmago čaka že šest let, a je pred 14 dnevi v Monte Carlu na kvalifikacijah dokazal, da še zna. Zdaj je pod pritiskom tudi Mercedes. "Michael je imel letos več tehničnih okvar. Naša prioriteta je, da mu omogočimo dirkaški vikend brez težav. Na zadnjih kvalifikacijah je dokazal, da ima še vedno hitrost za dirkanje v ospredju," poudarja prvi mož Mercedesovega športnega oddelka, Norbert Haug.

Spomnimo se še na lansko VN Kanade, ko je bil nekaj krogov pred ciljem na tretjem mestu. "Dirka v Montrealu je vedno polna akcije. Karakteristike steze bi morale ustrezati našemu dirkalniku. Na izlet v Montreal je vedno vredno iti, upajmo, da bo letos ta izlet še posebej veliko vreden," si želi 43-letni Michael Schumacher, ki lahko na sobotnih kvalifikacijah osvoji svoj sedmi montrealski "pole position". Bodo pravljične sedmice za Nemca srečne? V tako izenačeni sezoni je prav vse mogoče.

Tudi Hamilton specialist za Montreal

Več sreče želi tudi Lewis Hamilton (McLaren), še en specialist za dirkališče Gilles Villeneuve, kjer je na dosedanjih štirih VN trikrat štartal s prvega mesta in se dvakrat povzpel na najvišjo stopnico. Pred petimi leti je v Quebecu prvič zmagal, letos prvo zmago še čaka. Sezono 2012 je začel z dvema prvima štartnima položajema in tremi tretjimi mesti (45 točk), na zadnjih treh VN pa je zbral le 18 točk. "Sezona je vse bolj posebna. Čeprav nam ne gre vse po načrtih, sem prepričan, da ekipa dela vse, da bi bili vsak konec tedna v igri za zmago. Vem, da bo želen rezultat, ki ga težko čakamo, prišel," je pred sedmo dirko sezone zatrdil 27-letnik. Njegov ekipni kolega Jenson Button se je pred letom dni prebil iz ozadja in dobil VN Kanade, tako da gre ta vikend na ekipo McLaren resno računati.

Ne spreglejte