Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
3. 5. 2015,
19.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jorge Lorenzo Yamaha VN Španije Valentino Rossi Marc Marquez

Nedelja, 3. 5. 2015, 19.19

7 let, 12 mesecev

Marquez: Prst ne more biti izgovor, Lorenzo je bil hitrejši

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hondin tovarniški dirkač Marc Marquez je po VN Španije v MotoGP priznal, da na dirki v Jerezu ni našel recepta, da bi ugnal superhitrega Yamahinega rivala Jorgeja Lorenza.

Marquez je bil na samem začetku dirke še konkurenčen Lorenzu, nato pa je po nekaj krogih Jorgeja nehal preganjati in se zadovoljil z drugim mestom.

''Poskušal sem zmagati, ko sem sledil Jorgeju. A ko sem videl, kako dirka, sem si rekel: 'OK, danes je Jorgejev dan. Meni pripada drugo mesto.' Potem sem videl, da me Valentino postopoma lovi, in sem pomislil: 'OK, spet bo kot v Argentini!' A potem sem dvignil tempo in videl, da ni bil sposoben zmanjšati razlike, zato sem lahko obdržal drugo mesto. Poškodovani prst me je motil pri zaviranju in tudi pri pospeševanju. Seveda bi bil morda brez tega hitrejši, a prst ne more biti izgovor za drugo mesto. Jorge je bil hitrejši,'' je po VN Španije za crash.net povedal Marc Marquez.

Jorge Lorenzo, na katerega so številni pozabili, je po sveži zmagi zatrdil, da ni nikoli podvomil o sebi: ''Vedel sem, da bo prej ali slej prišel moj trenutek, na srečo je prišel v Jerezu pred domačimi navijači. Tokrat je že od štarta dirke vse dobro delovalo. Lahko sem pozno zaviral in zelo hitro vstopal v ovinke. Imel sem dobro hitrost v ovinkih in dober oprijem ob pospeševanju. Ko si v takšnem položaju, daš vse od sebe in poskušaš zmagati.''

Valentino Rossi, ki je v Jerezu osvojil svoje 200. stopničke v karieri svetovnega motociklističnega prvenstva, je že pred dirko vedel, da ne bo konkurenčen Lorenzu: ''Vedel sem, da ima Jorge boljši ritem kot kdorkoli. Bil je določen trenutek na dirki, ko sem mislil, da lahko ujamem Marca, ker sem dobro dirkal. Žal nisem bil dovolj močan na začetku in kar nekaj časa sem izgubil med prehitevanjem Pola Espargaroja. Marcu sem se približal na sekundo razlike, a ker sem imel težave z motorjem, nisem želel tvegati.''

Ne spreglejte