Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
15.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dani Pedrosa Valentino Rossi

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 15.53

8 let

Malezijski zmagovalec Pedrosa: Rossi je postal protisloven

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zmagovalec VN Malezije Dani Pedrosa je poudaril, da je Valentino Rossi v zadnjem času popolnoma obrnil ploščo, ko govori o tem, kakšno je pošteno dirkanje.

Zmagovalec VN Malezije Dani Pedrosa, ki med dirko ni videl trčenja med Rossijem, je pogledal videoposnetek incidenta in bil nad videnim razočaran.

"Ne verjamem, da je to dobro za naš šport, za svetovno prvenstvo, za nas, za Valentina, Marca, Jorgeja in mene, čeprav nisem bil vpleten v incident. Zelo sem razočaran. O spornem zadnjem Rossijevem manevru pa lahko rečem to: ko si na notranji strani, lahko kolikor hočeš zapelješ na široko v ovinek, ker ima dirkač na notranji strani zmeraj prednost. Zato dirkač na zunanji strani zapre plin."

"A kot sem videl, je bila hitrost že tako ali tako zelo majhna, zato je Marc do konca zaprl plin in čakal, da bo Valentino zavil. In potem je bil neki trenutek, ko sem videl, da je Valentino premaknil nogo in Marc je padel. Ne razumem, zakaj se je njegova noga premaknila," je po VN Malezije incident med Rossijem in Marquezom za crash.net pokomentiral Dani Pedrosa.

Pedrosa, ki se je v Aragonu z Rossijem srdito boril za tretje mesto in dvoboj tudi dobil, je začuden, ker je Valentino v zadnjem času spremenil svojo filozofijo dirkanja in postal protisloven. Pred VN Malezije je Marqueza obtožil, da mu je na VN Avstralije namerno nagajal v boju za naslov svetovnega prvaka.

"'Rossi govori drugače, kot je govoril nekoč"

"Spominjam se, ko smo se pogovarjali z Marcom Simoncellijem, da bi morali bolj umirjeno dirkati, ker je to MotoGP, ker so motorji veliki, nevarni in bi morali skušati biti manj agresivni. A Valentino je zmeraj dejal, da je to dirkanje in da je dirkanje pač takšno, da bi se morali boriti. Zdaj govori drugače, kot je govoril nekoč. Morda zato, ker je napetost v prvenstvu zelo očitna. A to je zelo poučen trenutek. Nikoli nisem bil svetovni prvak, vendar spoštujem vse dirkače, še posebej Valentina, Marca in Jorgeja, ker so veliki šampioni. Prvenstvo je dobro, če zmagaš zato, ker si mož!"

Rossi kot motociklistična legenda nosi veliko odgovornost

Pedrosa je tudi poudaril, da Rossi kot motociklistična legenda nosi veliko odgovornost, da tekmuje pošteno, ker ga opazuje na milijone navijačev po vsem svetu: "Valentino je eden izmed najboljših dirkačev v naši dobi, zato ima veliko navijačev po vsem svetu. On je tisti, ki ga opazuje mnogo navijačev in dirkačev. Zdaj je malo nerodno gledati takšne ukrepe (Rossi je bil kaznovan, op. p.), čeprav lahko vsi naredimo napake. A zakaj bi sploh morali biti tu, ker mnogo ljudi gleda, kaj počne on, njega mora skrbeti za to, kar delamo mi."

Ne spreglejte