Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
8. 11. 2015,
9.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jorge Lorenzo Valentino Rossi

Nedelja, 8. 11. 2015, 9.54

8 let

Lorenzo ni odpisal Rossija, Valentino še ni obupal

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dirkač z najboljšim štartnim položajem za VN Valencie v boju za naslov svetovnega prvaka MotoGP ni odpisal Valentina Rossija, čeprav bo ta dirko začel s 26. mesta.

Jorge Lorenzo verjame, da je boj za naslov prvaka še povsem odprt, čeprav ima najboljše mogoče izhodišče za dirko in zmago, Rossi pa najslabše. Španec ni pozabil, da ima Valentino sedem točk prednosti, kar je veliko.

"Če dirke iz kateregakoli razloga ne bom končal, bo prvak Valentino. To je motociklistična dirka, zato se lahko zgodi karkoli, še posebej v MotoGP. Zame ni tako preprosto. Dirko moram končati prvi ali drugi, da bom bolj ali manj prepričan, da lahko osvojim naslov. Valentino bo težko drugi, a to ni nemogoče," je pred odločilno bitko za naslov svetovnega prvaka povedal Jorge Lorenzo.

Španec se je z Yamaho dogovoril, da mu bodo med dirko sporočali, kje je Rossi: "Sredi dirke bo dobro vedeti ta podatek, a mislim, da je najboljši načrt to, da dirkam tako hitro, kot bo mogoče, in dirko končam čim bolj v ospredju. Mislim, da ni dobro, če preveč razmišljaš o tem."

Rossi: Lorenzo, Marquez in Pedrosa se bodo udarili za zmago

Valentino Rossi, ki je na kvalifikacijah padel, je poudaril, da bo za odločilno dirko skušal prek nastavitev najti boljši oprijem, če bo hotel biti hitrejši. Italijanu bodo v pomoč tudi nižje temperature asfalta.

"Zame je slaba novica, da bo Jorge dirko začel z najboljšega štartnega položaja, saj smo upali, da ne bo začel prvi. A žal ne smemo več razmišljati o tem. To ni naša težava. Kar se da hitro moram napredovati po lestvici," je povedal Valentino Rossi.

Čeprav je Lorenzo na kvalifikacijah za pol sekunde ugnal Marqueza in Pedroso, pa ima trojček podoben ritem za dirko: "Zdi se, da je Jorge zelo hiter, a tudi tovarniški hondi sta, zato mislim, da se bodo ti trije udarili za zmago. Ne vem, kaj se bo zgodilo za njimi. Iannone je po ritmu četrti dirkač, vendar bo dirko začel iz tretje štartne vrste. Za četrto mesto se bom moral boriti z najmanj sedmimi, osmimi dirkači in vsi ti imajo dober ritem."

"Štartati zadnji je veliko bolj tvegano kot sicer … Da si bom čim prej opomogel, moram dobro štartati. V prvih krogih ne smem izgubiti preveč časa. Dirka bo dolga 30 krogov, tako da bomo videli, kaj se bo zgodilo, še posebej kaj bo z mojim ritmom."

Jorge Lorenzo in Valentino Rossi že imata izkušnjo, ko se je o naslovu svetovnega prvaka odločalo na finalu sezone. Rossi je bil poražen leta 2006 v boju z Nickyjem Haydnom, Lorenzo pa v sezoni 2013, ko ga je premagal Marc Marquez.

Ne spreglejte