Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 4. 2008,
20.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 20. 4. 2008, 20.41

8 let

Kraglju druga dirka DP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Prilipah pri Brežicah je potekala druga dirka za DP Feroda Celje v motokrosu. Na nekoliko spremenjeni progi je v odprtem razredu zmagal Sašo Kragelj pred Jako Možetom in Damjanom Smrekarjem.

V razredu do 125 ccm je bil najboljši Jernej Irt, v razredu do 185 cm Peter Irt, v podmladku Nick Škorja, med štirikolesniki pa Matjaž Sluga.

V odprtem razredu je Sašo Kragelj (Geodrill RT) že v prvi vožnji kmalu po startu prešel v vodstvo in zanesljivo zmagal, isto pa ponovil tudi v drugem poskusu. Čeprav je imel zaradi kamenja težave z zavorami, ga to ni preveč oviralo na poti do novega uspeha. Može je bil dvakrat drugi, tretje mesto pa je enkrat osvojil Klemen Gerčar, enkrat pa Damjan Smrekar, ki je bil na koncu tretji v skupnem seštevku.

Tudi v preostalih razredih so zmagovalci dobili obe vožnji. V razredu do 85 kubičnih centimetrov je Petru Irtu (Sitar racing) na prvi dirki slavje preprečila strgana veriga. Zato je najmlajši član družine Irt v Brežicah z dvema zmagama popravil vtis s prve letošnje preizkušnje in prepričljivo ugnal svoje tekmece. V prvi vožnji je vodil vse od starta. V drugo je imel najprej nekaj dela z Zverom, ko je prešel v vodstvo pa zmage ni izpustil iz rok. Zver se je na koncu veselil skupnega drugega mesta. Tretje mesto je zasedel Rok Rus (AMD Šentvid), ki se kali pod trenerskim vodstvom izkušenega motokrosista Romana Jelena.

Člani do 125 kubičnih centimetrov so znova prikazali izredno zanimivi vožnji. V prvi vožnji je Jernej Irt (Sitar racing) že po startu prevzel vodstvo in ga do konca samo še povečal. Klemen Gerčar (AMD Feroda), ki ga na dirkah od lani spremlja tudi večja skupina organiziranih navijačev, je bil drugi. Na tretje mesto se je v prvi vožnji uvrstil Theo Urbas (MK Notranjska).

Naslednja dirka državnega prvenstva Feroda Celje bo enajstega maja v Semiču.

Ne spreglejte