Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 7. 2008,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 4. 7. 2008, 11.46

8 let

Kaučič po novo zmago na domačem terenu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Državno prvenstvo v reliju se bo dobrem mesecu dni premora nadaljevalo v štajerski prestolnici.

Organizacijska ekipa moštva DTD Kaučič je pripravila 6. Mobitel Rally Maribor, ki je bil pred časom nekoliko pod vprašajem, vendar ljubitelji avtomobilizma le ne bodo prikrajšani za edino dirko na Štajerskem, ki je po trasi praktično enaka lanski izvedbi. Mariborski reli tako na domači sceni ohranja večletno neprekinjeno tradicijo, najdaljšo ob legendarnem Saturnusu. S prvo hitrostno preizkušnjo v petek ob 18.39 na Koroškem mostu se bodo dirkači predstavili v mestu, večji del relija pa bo potekal v soboto na vinskih cestah v okolici mesta in z eno HP tudi v sosednji Avstriji.

30-letni domačin Tomaž Kaučič, ki je s svojim klubom tudi organizator relija, je lani prekinil nekakšen urok domačega relija. Osredotočil se je na zmago v slovenski konkurenci in si s 60 točkami za zmago tudi tlakoval pot do zanesljivega prvega naslova prvaka v Sloveniji, potem ko je kar tri leta zapored na domačem reliju odstopil, pred to serijo odstopov pa še ob napaki prepustil deževno zmago Darku Peljhanu – ni pa potrebno poudarjati, da je bil Kaučič vedno favorit številka 1. Zmaga v absolutni konkurenci je šla lani v Nemčijo s starim znancem slovenskih dirkačev Hermannom Gassnerjem, letos pa Kaučič ob premoči na domači sceni ne potrebuje posebej taktične vožnje (tudi ob odstopu bi še ostal na vrhu prvenstva ali vsaj tik pod njim), zato lahko načrtuje oddolžitev Nemcu za lanski razplet.

"Zagotovo je to eden od načrtov pred letošnjo domačo preizkušnjo. Gassnerja sem sicer premagal že na Saturnusu, dokončal pa bi rad to delo še v Mariboru, kjer je bil lani res neverjetno hiter. Zaradi organizacijskega dela mi je nekoliko zmanjkalo časa za tekmovalno pripravo, vendar je trasa Relija Maribor znana tako meni kot tekmecem in ni nobenih neznank," je pred začetkom dirkanja pred domačim občinstvom povedal aktualni prvak, ki je v zadnjih dirkah pridobil neverjetno zanesljivost.

Prav od njegovih voženj pa je v precejšnji meri odvisen tudi organizacijski uspeh relija, saj smo v minulih letih opazili, da se ob njegovem odstopu število gledalcev opazno zmanjša.

V domačem DP sta v tej sezoni Kaučičeva glavna tekmeca Idrijčan Darko Peljhan in Ljubljančan Mitja Klemenčič (vsi vozijo mitsubishije lancerje evo 9), vendar imata na Štajerskem še nekaj manj možnosti, da prvaka prvič v tej sezoni premagata. Ena od zanimivosti bo vrnitev Boštjana Logarja, ki bo nastopil s fiatom puntom kit car, Škofjeločan pa je od svojega naslova prvaka pred dvema letoma dirkal le enkrat – lani v Ajdovščini.

Reli bo potekal tudi v znamenju akcije "Vozimo strpno. Rešujmo življenja!" Organizatorji želijo opozoriti na posledice divje vožnje v navadnem prometu in na nedolžne žrte divjanja tretje osebe.

Ne spreglejte