SiolNET. Sportal Avtomotošport
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Izgubil potrpljenje z Monzo in dal dirko Imoli"

0,15

termometer

Šef italijanskega dirkališča Imola Uberto Selvatico Estense je poudaril, da je Imola pripravljena od Monze prevzeti organizacijo dirke formule 1 in to že v prihodnji sezoni.

Izvršni direktor formule 1 Bernie Ecclestone že nekaj časa svari, da bi lahko italijanske politične igrice, ko se ne morejo dogovoriti, kdo bo kaj plačal, pomenilo konec VN Italije v Monzi po letošnji dirki, ko organizatorjem tudi poteče obstoječa pogodba.

"Najbolj ponižujoč trenutek ni bil, ko je Bernie Ecclestone za angleške časnike komentiral veliko zmedo v Italiji. Britanec je izjavil, da se bodo Italijani dogovorili v četrtek pred letošnjo dirko. Ne, najhujše je prišlo naslednji dan, ko sem ugotovil, da ima Ecclestone prav," je za italijanski časnik La Repubblica povedal šef italijanskega dirkališča Imola Uberto Selvatico Estense.

"Sprejeli smo Ecclestonove pogoje"

Italijan je prepričan, da je postala Imola, ki leži 40 kilometrov vzhodno ob Bologne, resna alternativa za Monzo.

"Preprosto: po štirih letih pogajanj z Monzo je Ecclestone izgubil potrpljenje in nas je poklical ter nam dejal, da nam da dirko pod istimi pogoji. Sprejeli smo. Zato smo podpisali pogodbo za VN Italije od leta 2017 naprej."

Se bo zgodba Monze v formuli 1 ustavila? Se bo zgodba Monze v formuli 1 ustavila?

Je Acijev denar res namenjen izključno Monzi?

La Repubblica je še razkrila, da je pogodba pogojna , saj je njena uresničitev odvisna od tega, ali bo italijanski avtomobilski klub (Aci) sprostil finančna sredstva.

"Aci trdi, da je denar namenjen izključno Monzi. A mi smo dejali, da je namenjen za VN Italije. Če bo država ta denar dodelila Monzi, bi to koristilo samo eni družbi, kar pa je nelegalno," je še legalni vidik izpostavil šef steze v Imoli.

Bernie bi z veseljem podprl Imolo

Uberto Selvatico Estense je odločno zatrdil, da lahko Imola dirko formule 1 gosti že v prihodnji sezoni.

Tudi izvršni direktor formule 1 Bernie Ecclestone je potrdil, da je Imola resni igralec v boju za organizacijo VN Italije v prvenstvu 2017.

"Če Aci ni zadovoljen v Monzi in si želijo dirko v Imoli, bomo z veseljem podprli Imolo," je v Bakuju povedal Bernie Ecclestone.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin