Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
15. 7. 2012,
9.46

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

DTM Ralf Schumacher

Nedelja, 15. 7. 2012, 9.46

4 leta, 2 meseca

Green in Schumacher dobila DTM šov na stadionu

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vrhunec dirkaškega vikenda je MotoGP v Mugellu. V Münchnu je na olimpijskem stadionu dogajala ekshibicijska ekipna dirka DTM-a. Dirkači FR 3.5 so prvič gostovali na dirkališču pri Moskvi.

Promotorji nemškega prvenstva turnih avtomobilov (DTM) so se domislili prav posebne ekipne dirke na nogometnem stadionu v Münchnu. Zmagala sta Mercedesova dirkača Jamie Green in Ralf Schumacher. V četrtfinalu sta izločila Miguela Molino in Mattiasa Ekströma (Audi), v polfinalu pa sta bila boljša od Garyja Paffetta in Christiana Vietorisa (Mercedes). V velikem finalu sta za prestižno zmago ugnala Audijeva dirkača Tima Scheiderja in Adriena Tambaya (ta dva sta v četrtfinalu in polfinalu izločila štiri BMW-jeve voznike). Dirka ni štela za točke prvenstva.

V nedeljo je sledila še ena neprvenstvena dirka, tokrat posameznikov. Na mokri stezi je pred manj kot pol polnim stadionom zmagal Audijev Mattias Ekström. V finalu so izvedli dve vožnji - prvo je dobil Jamie Green, v drugi pa se je zapletlo njegovim mehanikom pri postanku in tako je šla prestižna zmaga Ekströmu.

Formula 2 v Brandsu, FR 3.5 prvič v Moskvi

Prvenstvo formule 2 je gostovalo v angleškem Brands Hatchu. Kevin Mirocha je na sobotni dirki za svojo prvo zmago premagal tako dež kot tekmece na čelu z letos najboljšima dvema Matheom Tuscherjem in Lucianom Bacheto.

Drugo pripravljalno tekmovanje za formulo 1 - svetovna serija formule renault 3.5 - je svoj peti dirkaški vikend v letu izvedla na novem dirkališču pri Moskvi. Prvo dirko je s prvega štartnega mesta dobil Robin Frijns (Fortec). Bil je dobro sekundo hitrejši od Julesa Bianchija (Tech 1) in dve pred Samom Birdom (ISR). V zadnjem zavoju je Frijnsa za zmago napadel Marco Sorensen (Lotus), a se zavrtel in dirko končal na šestem mestu. Enaindvajsetletni Nizozemec Frijns je z drugo zmago letos utrdil vodstvo v skupnem seštevku. Dan prej je odpeljal svoje prve kroge v dirkalniku formule 1 - kot prvaku evropskega pokala formule renault 2.0 mu je bil Red Bull namreč dolžan nekaj krogov s formulo 1.

Na nedeljski dirki ni manjkalo vrtenj in nesreč, tako so se opekli na koncu 17. Frijns, pa le 16. Nick Yelloly (Comtec), Bird in Sorensen sta odstopila že v prvem krogu ... Kaos je za svojo prvo zmago v tem tekmovanju izkoristil Arthur Pic (DAMS).

Kahne slavil drugič letos, bližje končnici

V nascarjevem "sprint cupu" je do končnice le še sedem dirk. To nedeljo so dirkali v Loudonu. Prvič letos je s prvega mesta štartal Kyle Busch (Toyota). Na dirki je dominiral Denny Hamlin (Toyota), nakar ga je ob zadnjih postankih za svojo drugo zmago v sezoni prehitel Kasey Kahne (Chevrolet). Busch je bil po zgrešeni strategiji šele 16. Matt Kenseth (Ford) je s 16. mestom zadržal prednost v skupnem seštevku, Kahne se je z zmago prebil na 12. mesto in tako oranja upanje za preboj med najboljših 10, ki se bodo jeseni v končnici udarili za prvaka.

Ne spreglejte