Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 1. 2022,
13.19

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Simon Marčič Dakar Reli Dakar 2022

Ponedeljek, 10. 1. 2022, 13.19

2 leti, 3 mesece

Dakar 2022, 8. etapa

Etapna zmaga za hibridni audi, Marčič drži osmo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Simon Marčič Dakar | Simon Marčič je v razredu original odpeljal 10. čas dneva, skupno je osmi. | Foto Denis Janežič

Simon Marčič je v razredu original odpeljal 10. čas dneva, skupno je osmi.

Foto: Denis Janežič

Na osmi etapi Dakarja zmaga za hibridni audi, ki ga upravlja Mattias Ekström. Motorist Simon Marčič je po nedeljskih težavah s potno knjigo lahko nadaljeval dirko in v razredu brez ekipe odpeljal deseti čas dneva. Skupno zaseda osmo mesto.

Simon Marčič Dakar
Sportal Slovenca na Dakarju skrbi za varnost, pred štartom se je zgodil teroristični napad

Osmo etapo vzdržljivostnega relija Dakar, ki tretjič poteka v Savdski Arabiji, sicer pa je to že 44. izvedba te dirke, je med avtomobilisti dobil Šved Mattias Ekström (Audi), med motoristi pa Britanec Sam Sunderland (GasGas). 

Slovenski predstavnik Simon Marčič (Husqvarna) je ponedeljkovo etapo sklenil na 61. mestu, v skupnem seštevku pa je napredoval na 55. Marčič je tako pridobil štiri mesta v skupnem seštevku, kjer zaostaja dobrih 8 ur in 13 minut. Zanj je še pomembnejši razred original (brez ekipe), kjer po dveh tretjinah dirke zaseda skupno osmo mesto.

Sunderland, ki je v nedeljo v sedmi etapi izgubil skoraj 26 minut in padel na četrto mesto, ima po novem v seštevku 3:45 minute naskoka pred drugim Avstrijcem Matthiasom Walknerjem (KTM), sicer tretjim v ponedeljkovi etapi, ter 4:43 minute pred doslej vodilnim Francozom in zdaj tretjeuvrščenim Adrienom van Beverenom (Yamaha). 

Etapna zmaga za hibridni audi. | Foto: Denis Janežič Etapna zmaga za hibridni audi. Foto: Denis Janežič Med avtomobilisti je Ekström, nekdanji dvakratni prvak v avtomobilistični seriji DTM, v cilj prišel 49 sekund pred 14-kratnim zmagovalcem Dakarja Francozom Stephanom Peterhanslom (Audi). Tretje mesto je pripadlo devetkratnemu svetovnemu prvaku v reliju Francozu Sebastienu Loebu (Bahrain Raid Extreme).

Loeb je za zmagovalcem etape zaostal 3:08 minute, v skupnem seštevku pa je precej znižal zaostanek za tokrat šele enajstouvrščenim Katarcem Naserjem al-Atijahom (Toyota). Slednji je izgubil sedem minut v primerjavi z Loebom, v skupnem seštevku pa ima pred njim še naprej velikih 37:58 minute naskoka. Tretji je z zaostankom 53:13 minut domačin Jazid al-Rajhi (Toyota).

Jose Cornejo
Sportal Cornejo najhitrejši med motoristi, Loeb z zmago na drugo mesto
Ne spreglejte